28 Mart 2009 Cumartesi

İspanya - Türkiye


Bugün milli takımlar teknik direktörü Fatih hoca'nın basın toplantısını izledim. Seversiniz sevmezsiniz ama konuşmasıyla, kendine, takımına güveni ve bunu yansıtmasıyla, teknik taktik herşeyi bir kenara koyun sırf bu yönüyle bile gerçekten pozitif bir değer bizim adımıza. Geçen turnuvada en çok eleştirildiği o çatık kaşlı kavgacı imajını bırakmış yerine gayet ılımlı bir adam gelmiş ki bu hali umarım hep devam eder. Bugün hoca görüşlerini açıklarken süpriz yaparak yarın ki kadroyu da basın toplantısında açıkladı. Açıkcası bana göre cüretkar ve kazanmak isteyecek bir kadro bu. Ama Barcelona- Liverpool ağırlıklı, formunun zirvesinde ve sakatlarına rağmen gerçekten oldukça güçlü olan bir takıma karşı gereksiz bir hamle gibi hele ki Halil gibi bir dinamo'da kadroda yokken. Belki de yenilsek ne olacak ama ya yenersek ilah oluruz mantığıyla hazırlanmış bir kadro.

Listeye ilk baktığımda beni şaşırtan tek şey Hakan Balta'nın kendi yerinde olmayışıydı. Galatasaray'da yokluktan stoper oynayan bek oyuncusu ufak ufak stoperliğe kayıyor gibi, ama her taş yerinde ağır, İspanya'nın hızlı forvetlerine karşı sol ayaklı bir bek tercihi bana hata yapmaya çok müsait gibi geldi. Defansın geri kalanında ise kanatlarda deli İbrahim ve Gökhan Gönül oynayacak, göbekte ise Balta'nın partneri 35'lik genç Emre Aşık. Ortasaha ise oldukça ofansif sadece Marco iyi top kesebilen özelliklere sahip, bir de uzun zaman sonra 5-6 maç üstüste oynamayı başarmış manevi evlat Emre var, dörtlünün diğer ikisi Arda Turan ve Tuncay olacak. İlerde ise sakatlıktan yeni çıkmış Nihat ve Semih oynayacak ki Nihat her ne kadar form olarak yetersiz olsa da Santiago Bernabeu'da bilinen bir isim ve mutlaka tehdit yaratacaktır.

Açıkcası maçtan çok umutlu değilim sadece güzel bir süpriz bekleyeceğim, özellikle bu stattan çıkmak gerçekten zor ki İspanya'nın evlerindeki maç performansı bu karamsarlığın baş sebeplerinden, bol gollü bir maç olma ihtimali yüksek umarım iyi bir sonuç elde edip hafta içinde Ali Sami Yen'de bunu taçlandırırız.

Türkiye:Volkan; Gökhan Gönül, Emre Aşık, Hakan Balta, İbrahim Üzülmez; Aurelio, Emre; Arda, Tuncay; Nihat, Semih

28.03.09 - TSİ 23:00
NTV

Hiç yorum yok: