23 Mayıs 2010 Pazar

Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Inter



- İtalya Ligi, İtalya Kupası ve en sonunda Şampiyonlar Ligi. Jose ve takımı sezona damgalarını vurdular. Jose, bu sene yaptıklarıyla artık tartışılamayacak bir konuma gelmiştir benim gözümde. Çıtayı o kadar yükseltti ki kendisi için ilk mağlubiyetinde Jose yenildi diye şaşırtacak artık bizi. Portekiz-İngiltere-İtalya alınacak ne kadar kupa varsa aldı bu adam. Football Manager'da yapması zor olan olayları, gerçek hayatta yapıyor. Şimdi sırada İspanya ve Barcelona engeli var.

- Zaragoza'da tanıdığım Milito, küme düştükleri sezonun ertesinde Genoa'ya geri döndü. Genoa'da geçirdiği ilk sezonun yarısında Real Madrid'in istediği söyleniyordu. Sezon sonunda ise Inter'in yolunu tuttu Arjantinli. Zaragoza'nın küme düştüğü sezon ve önceki sezon ki kadrosu oldukça sağlam, izlemesi keyif veren bir kadroydu. Defansta kardeş Milito, Pique, Aimar, D'alessandro, S.Garcia, Diogo vs.. 2.sene Pique ve G.Milito takımdan ayrıldı ama o Zaragoza kadrosunun sezon başında küme düşeceği söylenilse kimse inanmazdı herhalde. İtalya Kupası finali, ligin son maçı ve Şampiyonlar Ligi finalinde atılan goller. Milito'dan mutlusu yoktur herhalde.



- Zanetti, 700.maçında Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdı. Inter'in efsane kaptanı hak ediyordu bu sevinci. Milito, Messi, Aguero, Higuain. Arjantin Milli takımının ileri ucunda kim oynayacak Maradona'nın işi çok zor bu konuda. Fakat Cambiasso ile Zanetti'nin o kadroda olmamasını hala anlayamıyorum özellikle geçirdikleri bu sezondan sonra.

- Sneijder ve Robben'i izleyen Perez bir yerde yanlış yaptık demiştir maçı izlerken. Kaka, transferi sonrası Sneijder'in gönderilmesini anlamıştım ama Ramos döneminde takımın en iyisi olan Robben'in gönderilmesine anlam veremediğimi daha önce defalarca belirtmiştim. Bu moral bozukluğu maç sonu yeni hocasının elini sıkarken geçmiştir.

- Eto'o 5 sene içinde 3.kez Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırıyor. Sadece son 2 seneyi göz önüne alsak çoğu futbolcunun hayallerini süsleyen bir kupa koleksiyonuna sahip oldu Kamerunlu. Geçen sene Barca'da bu sene Inter'de oynadığı tüm kulvarlarda kupaları kaldıran taraftaydı.


Hiç yorum yok: