18 Mayıs 2010 Salı

Mehmet Topal-Valencia



Galatasaray'ın örümceği artık Mestella semalarında işini yapmaya devam edecek. Geçen sene kendisine gelen teklifler Adnan Polat tarafından kabul edilmemişti, Avrupa'da kupa almadan gidemezler açıklaması yapılarak. O dönemde gitmesini kimse istemiyordu ortaya koyduğu performanstan ve yerine alınabilecek isimlerin maliyeti dolayısıyla. Eninde sonunda gidecekti birileri ve ilk giden hemde üst düzey bir takıma giden isim Mehmet oldu. Saha içindeki ve dışındaki davranışlarına bakarsak Mehmet'in başarısız olmasını isteyecek hiç kimse yoktur. Hiçbir zaman sesini çıkarmadan, herhangi bir olaya karışmadan elinden geleni yapmaya çalıştı. Inamoto ile aynı gün imza atmışlardı. O zaman öne çıkan isim kayıp Japon ön liberoydu. Zaten bir anda kendisini Anfield'da buldu Mehmet. Kayıp geçen sezonun ardından sonra karşısına Linderoth çıktı. Linderoth'un sakatlığı sayesinde kavuştuk Mehmet'e. Oynadığı futbolla şampiyonluğun en büyük pay sahiplerinden birisi oldu. Zaman zaman kestiği rakip ataklarla, çaldığı toplarla hayran bıraktırdı kendisini. Öz güveni tamdı, deniyordu en azından bu dönemlerde.

Bu sene ise takımdaki çoğu isim gibi büyük bir düşüşe geçti. Buna Rijkaard'ın oyun sisteminin etkisi veya Avrupa'ya gidememesi diyebiliriz. Mehmet'in bu seneki en büyük eksikliği, öz güvenini yavaş yavaş kaybetmeye başlamasıydı. Zaman zaman top almaya bile çekinerek geliyordu, rakibin arkasında kalıyordu. Doğal olarak topu ileri uca aktaracak kişi bu görevi yapamayınca kopukluklar çıkıyor ortaya. Ayağına top alıp, daha ilk hatalı pası attığında çıkan homurdanmaların etkisi de var tabi güven eksilmesin de. Denemelerini azalttı, daha basit yakına oynamaya başladı top ayağındayken. Bizde kalmaya devam etseydi daha geriye gidecekti Mehmet homurtulardan dolayı. Mehmet'in bana göre düzeltmesi gereken aksaklığı ise yanında birisiyle oynuyorsa defansın-iki stoperin arasına çok gömülüyor. Tek oynadığı dönemde ortaya çıkmayan bu arızasını gidermesi gerekiyor.


Kariyerinin en vasat performanslarından birisini sergilediği sezonda, bu sezonu La Liga'da 3.bitirmiş Valencia'ya transfer oldu. Onun potansiyelini hem biz, hem kendisini takip edenler iyi biliyorlar. Valencia, Villa-Silva gibi iki önemli isimi kaybedecek büyük olasılıkla yazın. Hatta Laporta, Villa transferinde birkaç küçük sorun kaldı diye demeç verdi. Valencia'nın yeniden yapılanacağı bir dönemde efsane Baraja'nın yerini alacak gözüyle bakılan Mehmet önemli bir isim olacak Mestella için. Galatasaray içinde önemli bir sınav olacak Mehmet'in gidişi. Galatasaray'ın en büyük açığı ön libero mevkisinde elindeki en değerli isim artık yok. Onun yerine konulacak adam gelecek sezonun hedefleri ile doğrudan alakalı olacak.

Hiç yorum yok: