17 Mayıs 2010 Pazartesi

İspanya'da Şampiyon Barca


- Sürpriz olma olasılığı yoktu zaten İspanya'da. Geçen hafta Sevilla maçıyla beraber olay belli olmuştu. Vallodolid'in Nou Camp'tan puan koparmasını bekleyen yoktu. Bizim ligin maçları yüzünden arada kaynadı İspanya ama kendi evinde Vallodolid'i 4-0 yenerek şampiyonluğa ulaştı Barcelona. Real Madrid ise Malaga deplasmanından 1-1'lik skorla döndü. Barcelona, 99 puanla ligi bitirirken Real ise 96 puanla kapadı sezonu. Bu ikilinin en yakın takipçileri Valencia ise 71 puanda. La Liga için hiç güzel bir durum değil ortaya çıkan bir tablo. Uzun süre bu şekil devam edeceğe benziyor, şu anki görünümleri ve iki takımın yaz sezonu yapacağı hamleleri göz önüne alırsak.

- Yeni kurulan bir takım olarak görebiliriz bu sezonun Real Madrid'ini. Perez dönemi, yeni yapılan transferler ve yeni bir hocayla sezona başladıktan sonra alınan 96 puan lig için önemlidir. Fakat kupada alınan Alcorcon hezimeti ve ŞL'de Lyon'a elenilmesi Pellegrini'nin ipinin çekilmesi için çok yeterli. Belki şampiyonluk kurtarabilirdi Pellegrini'yi ama artık kalması yaz döneminin en büyük sürprizi olur. Ronaldo'nun yeni geldiği bir ligde gösterdiği performans ve Real'i taşırken sergilediği karakter kendisi adına çok önemliydi.

-Barcelona'da Messi sezonu 47 golle kapadı. Bu gollerin 34 tanesi La Liga'da geldi. La Liga'da gol kralı olmasının yanı sıra Altın Ayakkabı'nın sahibi olacak Arjantinli. Barcelona tarihinde bir sezonda 30 golü geçen 5.oyuncu oldu ayrıca. Diğer 4 isim ise, Mariano Martin, Romario, Ronaldo ve Eto'o.


- La Liga'da bir başka ödül olan ve kalecilere verilen Zamora ödülünü ise Victor Valdes kazandı. Zamora ödülü Ricardo Zamora adına ligin en az gol yeme ortalamasına sahip kalecisine verilen bir ödül. Daha önce blogda bahsetmiştik zaten. Victor Valdes, oynadığı 37 maçta 24 gol gördü kalesinde ve 0,65'lik bir ortalama yakaladı. En yakin rakibi Casillas ise 37 maçta 34 gole engel olamadı. Valdes, bu ödülü 3.kez kazanıyor.

- La Liga'da Şampiyonlar Ligi'ne 4 takım gidiyor. Barcelona-Real Madrid ve Valencia'nın yanı sıra dün gece son dakikada bulduğu golle Mallorca'yı saf dışı bırakan Sevilla seneye Şampiyonlar Ligi'nde olacaklar. Avrupa Ligi'ne ise Mallorca-Getafe ve Atletico Madrid katılacak. Küme düşen 3 takım Valladolid-Tenerife ve Xerez oldu.

Hiç yorum yok: