5 Mayıs 2010 Çarşamba

İtalya Kupası için notlar

Coppa_Italia_2009_premiazione

* Geçen sezon kupayı finalde Sampdoria’yı penaltılarda yenen Lazio kazanmıştı.

*İtalya Kupasını kazanan takım, yuvarlak dışı kırmızı ortası beyaz ve en içte yeşil bir nokta bulunan bir armayı takmaya hak kazınıyor.

 80px-Coccarda_Coppa_Italia.svg

* Armanın dışında kazanan takım Europa League katılma hakkı elde ediyor ama iki takımda Şampiyonlar Ligine katılmayı zaten garantiledi. Ayrıca Gelecek Sezon başında İtalya Süper Kupasını lig şampiyonu ile oynama hakkını elde edecek kazanan takım ki bu da demek oluyor ki ne olursa olsun yine bu iki takım karşılaşacak.

* Roma'lı taraftarlar Inter'lileri otelde rahat bırakmamışlar.

hilton4

* Bazı Lazio'lu taraftarların stadyumda Inter'i destekleyeceği konuşuluyor.

* Roma, İtalya Kupasını daha önce 9 kez Inter ise 5 kez kazandı. Son 5 finalin 4'ünü iki takım arasında oynadı ve sadece geçen sezon araya Lazio vs Sampdoria finali karıştı. Kalan 4 kupayı ise Roma ve Inter aralarında ikişer kez paylaştı.

* İtalya’da 10 kez İtalya Kupasını kazanana formasında Gümüş Yıldız taşıma hakkı veriliyormuş. Bugüne kadar 10 kez kazanan takım yok ama eğer Roma bu gece kazanırsa 10 kupa kazanmış olacak. 10 şampiyonlukta verilen Altın Yıldıza uzak olsalarda en azından Gümüş Yıldızla avunabilirler.

İtalya’da son yıllarda Roma ve Inter arasında bir rekabet oluşuyor diğer takımların zayıf kalmasıyla. Yine rekabetin tavana vurduğu bir sezon ve iki takımın kupa finalinde karşılaşması da artık klasikleşti açıkçası. Inter ve JM için 3 kupa kazanma şansının devam etmesi açısından, Roma içinse 1 adım geride oldukları Scudetto yarışında kazanamasalar bile en azından Kupa Finalinde yarıştıkları rakibi yenip teselli bulma açısından önemli bir mücadele.

Maçı izlemek isteyenler için 21:45, NTVSpor.

Hiç yorum yok: