27 Şubat 2010 Cumartesi

Kayserispor 1-2 Beşiktaş

Ligin en az gol yiyen iki takımının karşılaşması. Beşiktaş bu ünvana yakışır bir maç oynadı. Ekrem’i  de sayarsak kaleci hariç 8 defansif oyuncuyla çıktı Denizli’nin takımı sahaya. Makakula’nın golü hariç fazla da pozisyon vermedi Beşiktaş. Bunda Hakan Aslantaş’ın 1-2 ortası hariç kanatları kullanmayan Kayserispor’un mutlaka ki etkisi var. Israrla ortadan uzun toplarla araya atmaya çalıştı Kayserispor. Beşiktaş savunması da bu toplarda genelde dikkatliydi. Toraman’ın önliberoda oynaması ilginç, beklenmedik ama faydalı bir tercih oldu. Savunmada hatasız oynadı, hücuma bile katıldı. Ayrıca Cangele yerine oynayan Ömer Şişmanoğlu’na da etkili olma fırsatı vermedi. 

3 sezondur kaybedilen bir deplasman. Kazanılması halinde puanlar eşitlenecek. Beşiktaş için zor bir maç olacağı kesindi zaten. Tolunay hocaya 1 puan yetecek miydi bilmiyorum ama golü erken yiyince reaksiyon gösterdi. Defanstan Bayram’ı aldı ve Troisi oyuna girdi. Troisi’nin girmesi ile takımda yerler domino taşı gibi oynadı. Troisi ise maç boyunca pek etkili olamadı. Beşiktaş alan savunmasını iyi oynadı. Kayserispor’a hiç boş alan bırakmadı. Kayserispor’da ekstra işler yapmadı.

Kayserispor’un en az gol yiyen 2. takım olmasına şaşırdım. Savunmada oynayan oyuncular inanılmaz hatalar yaptılar. Aydın mesela 1-2 kere top kaybetti, aynı şekilde Serdar öyle. Ayaklarında ki topu rakiplere verdiler. Nesta değilsen biraz basit oynamak gerekir. Aydın’ın kaybettiklerinden biri gol oldu. Tello’nun çabası güzel golde ama Aydın ilk aldığından boşta ki arkadaşına hızlıca oynasa golü yemezlerdi. Yine bu golde sağ beke hücum özellikleri daha iyi olan Mehmet Eren geçmişti. Tam göremedim ama Ekrem’i tutması gereken oyuncu o. Ekrem ordaydı ama Mehmet Eren yoktu. Kayserispor kendi hatasının bedelini ödüyor. Oyuncularını köle gibi, ticari mal gibi kullanmaya çalıştıklarından dolayı Ali Turan’ı sezon ortasında kaybettiler. Savunmada Eren ve Toledo’da sakatmış, onların yokluğunda Ali Turan’da gidince vasat bir savunma haline gelmiş Kayserispor savunması. En azından bu maçta kötüydüler. Sadece kaybettikleri toplardan dolayı değil. Bobo bile 3-4 kere savunmanın arkasına sarktı ki Bobo çok süratli ya da teknik bir santrafor olmamasına rağmen. İleride iyi basan her takım zorlar gibi bu savunmayı.

Son paragraf maçın yıldızına. Ülkesinde şiddetli bir deprem oldu, ona rağmen çıktı harika oynadı. Maçın hemen başında golünü attı, sonra da taşı sıkıp suyunu çıkartırcasına topu kazandı ve Bobo’nun önüne nefis bırakarak 2. golün yaratıcısı oldu. Potansiyelinin tümünü ortaya koydu bu gece Tello. İstanbul BB maçı Beşiktaş’ın ligde ki kaderini ve kalan haftalarda ki amacını belirleyebilir. Sebebi ise bu galibiyet.

Son olarak geçmiş olsun Şili. Geçmiş olsun küçük Nobre, Nicolas.

Hiç yorum yok: