11 Şubat 2010 Perşembe

Galatasaray 3 - 2 Antalyaspor



2-1'in rövanşında Ali Sami Yen'de turun geçileceğini düşünüyordum. Özellikle penaltının kazanılması sonrası bu düşüncem iyice pekişti ama anında cevap verdi Antalyaspor bu gole Necati ile. Adamını kaçırma, direğin boş bırakılması ve gelen gol. Biz halı sahada oynarken bile yakın direğe bir adam geçiyor, bizimkiler orayı önemsemiyor. Aykut'da uyarmıyor gördüğüm kadarıyla kimseyi. Zaten duran top savunması oldukça kötü olan bir takımsın oraya adam koyup önlem almamak nasıl bir hatadır,anlamıyorum. Antalyaspor'un direncini tekrar üst seviyeye çıkardı bu gol. İlk yarıda oldukça etkisiz olan Giovanni Dos Santos'un çıkıp Emre Çolak'ın oyuna girmesi Galatasaray'ı hücumda daha etkili hale getirdi. Zaten Keita formsuz, Arda stoperlerin arasında ne yapacağını bilemez bir halde iken üstüne Gio'nunda aldığı tüm topları tekrar bizim sahaya Caner'e doğru göndermesi hücumda büyük sekteye uğrattı takımı.

Rijkaard'ın Arda'nın stoperlerin arasında kalmasına izin vermemesi gerekiyor bundan sonraki maçlarda. Arda ne kadar yetenekli olursa olsun orada olması hem bizi hem Arda'yı çok olumsuz etkiliyor. Takımın topla beraber en fazla sorumluluk alan isimini kendi elimizle rakip stoperlerin kucağına atıyoruz, gereksiz yere yıpratıyoruz. Arda, oradan kurtulduktan sonra top almaya-vermeye başladı. Galatasaray'ın hücumda kendisini bulmasının en kilit anıydı Arda'nın istediği bölgelerde-özellikle sol kanatta-topla buluşması.

M.Sarp, bugün oldukça şaşırttı beni. Girdiği pozisyonlar kendisi açından güzel bir gelişme. Arkadan gelen sürpriz isim oldu pozisyonlarda ama aynı maç içinde 3-4 net pozisyonu harcayınca tepki çekti doğal olarak. Oralara kadar koşup, pozisyon bulması hoş ama bu kadar net topların birisini atan isim olması gerekiyordu. Necati'nin 2.golünde ise bana göre fizik gücüne güvenip ters taraftan Necati'nin pozisyonunu bozmaya çalıştı,Necati'nin de dengesiz yakalandığını görüp ama Necati'nin sağlam durması, en az Sarp kadar güçlü bir oyuncu olması bu planını yatırdı Mustafa'nın. Doğru olanı yapıp, kale ile Necati arasında yer alması gerekiyordu orada.

Gio ve Jo transferleri kadar yankı uyandırmayan Lucas Neill geldi,takıma girdi ve savunmanın idaresini eline aldı. Şu kısa sürede gösterdiği performansla keşke sene başında bu takıma katılsaydı dedirtti. Elano'da geldiği günden beri ilk kez bu kadar etkiledi beni. İyi performansları olmuştu ama bugün çok ayrıydı performansı. Devam ettirir umarım Atletico maçında ve ligde ihtiyacımız var Brezilyalıya.


Uğur Uçar'dan da bahsetmek istiyorum biraz. Denizli maçında çok eleştirildi adamını kaçırdı diye ama ofsayta ayak uydurmaya çalışıyordu orada. Kayseri maçı vs. yavaştan günah keçisi kıvamına getirildi. Sakatlanırken bıraktığımız Uğur yok işin o kısmı kabul, o sakatlıktan sonra kaldığı yerden devam edeceğini beklemiyorduk zaten. Keita ile hala bir uyum sağlayamadılar, Sabri ve Keita uyumu cidden harikaydı ve Uğur'dan da aynı uyum bekleniyor. Uğur ve Sabri çok ayrı oyuncular özellik olarak. Bugün ilk yarıda yaptığı 2-3 pas hatası dışında oldukça iyi bir performans sergiledi Uğur. Yaptığı bindirmeler, ortalar gayet başarılıydı. Yaşadığı o büyük sakatlıktan sonra futbola dönmesi bile ayrı bir hikayeyken yarım sezonda gösterdiği performansla acımasızca eleştirilmeye başlandı. Sabri, sakatlıktan döndükten sonra kaldığı performansı devam ettiremezse sağ bek transferi istenmeye başlanır zaten, bugünlerde konuşulanlar unutularak. Futbolcu robot çünkü, 2 maç kötü oynama hakkı yok oynarsa hemen yapıştır bu seviyenin futbolcusu değil diye etiketi.

Galatasaray elindeki 1 kulvarı kaybetti. Hagi döneminde alınan kupadan sonra finale adımızı yazdırmayı başaramadık bu kupada. Her ne kadar şu sistemiyle ilgi çekici olmasa, angarya gibi gözükse de final heyecanını, kupa sevincini tekrar yaşamak isterdik. Önümüzde ilaç gibi gelebilecek bir ara var Atletico maçına kadar. Bu arayı iyi değerlendirip Calderon deplasmanından iyi bir sonuçla dönmek bu olumsuz olarak adlandırılan tabloyu değiştirir.

Tribünde açılan pankartlar harikaymış bu arada, yapanların-oraya asanların eline koluna sağlık.

Hiç yorum yok: