18 Şubat 2010 Perşembe

Atletico Madrid vs Galatasaray'dan önce

Maç öncesinde en çok bahsedilen konu herhalde Leo Franco’nun Calderon’a dönmesi. Taraftar onu gördüğü için, Franco ise bir maç bile olsa Calderon’da oynayacağı için mutlu. 

Galatasaray’ın eksiklikleri biraz rahatlatıyor Atletico Madrid taraftarlarını, forvette ki eksiklerden bahsediliyor genelde fakat Rijkaard’ın daha değişik bir şeyler deneyeceğini sanıyorum. Rijkaard demişken Vicente Calderon’da ki geçmişi çok parlak sayılmaz. Barça’nın başındayken 1 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyet almış. Galatasaray’lılar ise Sanchez Flores’i geçen sene ki muazzam bir oyunla kazandıkları Benfica deplasmanından hatırlıyorlar genelde. 

Eşleşmenin başından beri beklenti :  Bol gollü, çok pozisyonlu iki maç. Ama Galatasaray’ın klişe tabirle Hedef Santrfosuz kalması Rijkaard’ın sistemini etkileyebilir, etkileyecek mi? Bakalım.


Atletico Madrid, Barcelona maçının havası ve moraliyle çıkacak bu maça. Flores’le geri dönen Reyes’in çok formda olduğunu söylemek lazım birde. Geldi gelecek derken transferin son günlerinde ancak alınabilien Salvio ise maç listesinde, ama çok büyük ihtimalle oynamaz, belki son 10-15 dakika.

Atletico Madrid’in maç listesi şöyle; Asenjo, De Gea - Valera, Antonio Lopez, Juanito, Ujfalusi, Alvaro Dominguez, Perea - Ignacio Camacho, Raul Garcia, Jurado, Paulo Assunçao, Salvio, Reyes, Simao, Ruben Perez - Forlan, Agüero.

Eğer bir süpriz gelişmezse kadro da şöyle olabilir. De Gea; Ujfalusi, Perea, A.Dominguez, Antonio Lopez; Raul Garcia, Assunçao; Reyes, Simao; Forlan, Agüero.

Galatasaray açısından kolay bir maç olmayacak. Etkileyici bir deplasman atmosferi, sakatlar, hafta sonu derbi derken sıkışık bir ara. Bu tip maçlarda, özellikle deplasmanda ya yemeyeceksin ya da atabildiğin kadar çok atacaksın. Galatasaray’ın neyi tercih edeceği maçın seyrini belirleyecek.

Hiç yorum yok: