21 Şubat 2010 Pazar

Mallorca'nın Kalesi Düştü


Bu senenin en dikkat çekici takımlarından birisiydi Mallorca. Kendi evinde oynadığı 10 maçın hepsini kazanarak hanelerine 30 puan yazdırmışlardı bu geceye kadar. Tabi bu performanslarını gerçekleştirirken ligin tepe dörtlüsünden hiçbir takımla karşılaşmadıkları notunu da eklemek lazım. Bu iç saha performansına karşılık deplasmanda oynadıkları 12 maçtan sadece 1 galibiyet çıkartabildiler. Bu gece kendi evlerinde bu zamana kadar oynadıkları en ciddi rakiple karşılaştılar. Puan durumunda 1 puan geriden takip ettikleri Sevilla idi rakip. Maçın 5.dakikasında öne geçmelerine rağmen 3-1 mağlup olmaktan kurtulamamışlar.

İzlemediğim bir maç hakkında ayrı bir yazı yazmam normalde ama merak edip maç sonu kadrolara baktım-üstüne gollerin ve gol pozisyonlarının olduğu özeti izleyince ayrı bir postu hak ettiğini düşündüm. İlk dikkatimi çeken Negredo'nun kırmızı kart görmesi oldu. İspanyol golcü, 2 hafta önce Zaragoza maçında da kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Gördüğü 2 kırmızı kartın gelişimini göremedim ama güzel bir istatistik değil Negredo için. 23.dakikada mükemmel bir asist yapmış bu arada Negredo, kendi sahasından çok soğukkanlı 2 çalım sonrası ince bir pasla görmüş Navas'ın koşu yolunu, Navas'ta fırsatçılığını konuşturmuş. Dragutunovic'in attığı şahane frikik golü gibi kaçırılmaması gereken hareketlerden birisi bana göre Negredo'nun asisti. Maçta 2 kırmızı kart daha çıkmış bu arada.

Inter maçında da 3 kırmızı kart, özellikle Inter'in ilk yarıda 9 kişi kalması damgasını vurdu. Chelsea maçından önce ne istemezsin diye sorsak Jose'ye bu maçta aşırı efor sarf edilmesini istemezdi herhalde. Her ne kadar Sampdoria rakibinin 9 kişi kalmasını değerlendiremese bile sağlam efor harcadı Inter doğal olarak. Kendi evinde yenilmeye en fazla yaklaştığı maçtı ama yine bileği bükülmedi 2002'den beri olduğu gibi.

Hiç yorum yok: