14 Şubat 2010 Pazar

Roberto Soldado # 100



Roberto Soldado, sevdiğim forvet oyuncularındandır. İsmini söylemesi ise ayrı bir güzeldir bu adamın. Real Madrid kariyerinde aradığı fırsatları bir türlü bulamadı, kadroda düşünülmedi hiçbir zaman. Bugün oynanacak Getafe-Almeria maçında sahaya çıkarsa La Liga'da oynadığı 100.maç olacak forvet oyuncusunun. 2005 yılında 20 yaşındayken o zamanlar Luxemburgo yönetiminde olan Real Madrid formasını ilk kez ligin 8.haftasında Valencia'ya karşı giydi, oyuna sonradan girerek. İlk senesinde 11 maçta forma giydi Real Madrid'de ve 2 gol atabildi o zamanın genç yıldızı. Osasuna'da geçirdiği kira döneminde 30 lig maçında 11 gole imza attı ve tekrardan Real Madrid kapıları İspanyol golcü için açılmış oldu.

Real Madrid'e geri döndüğünde takımın başında Schuster vardı. Schuster sadece 5 kez forma şansı verdi ligde Soldado'ya, kariyerinin en kötü senesi olarak adlandırabilir geçirdiği o seneyi. 1 kez ilk 11'de çıkabildi o sene ligde. Doğal olarak ayrılık kaçınılmazdı ve Madrid'den çok uzaklaşmadan Madrid şehrinin bir diğer takımı, aralarındaki transfer ilişkileri sebebiyle Real'in pilot takımı olarak da adlandırabileceğimiz Getafe'ye 4 milyon euro karşılığında transfer oldu. İlk senesinde 34 maçta 13 gol bıraktı rakip ağlara. Ayrıca gösterdiği bu performansla Getafe tarihinde tanıdık bir isim olan Guiza'yı geride bıraktı. Bu sene ise oynadığı 19 maçta 11 gole imza attı.. Toplamda 99 maçta 37 golü var İspanya'da.


Soldado, adı uzun süredir piyasada olan bir oyuncu olmasına rağmen 24 yaşında. İspanya Milli takımı formasını Euro 2008 elemelerinde 2 kez giydi. Bu performansını sürdürürse Dünya Kupası için Torres ve Villa'nın ardından adı geçecek oyunculardan olacaktır hatta Getafe'de yaptığı gibi Guiza'nın önünü tıkayabilir. Del Bosque'nin elinde oldukça iyi alternatifler olacak. Soldado-Negredo-Llorente ve Guiza. Bakalım esas iki oğlanın arkasına kimleri seçecek yazın.

Hiç yorum yok: