1 Mart 2010 Pazartesi

Galatasaray 4 - 1 Kasımpaşa


- Fenerbahçe'nin Belediye karşısında yenilmesinden sonra önemi daha fazla artmıştı Galatasaray'ın Kasımpaşa ile oynayacağı maçın. Akıllara gelen 2 sebep vardı maç öncesi, Leverkusen dönüşü Kasımpaşa'dan alınan mağlubiyet ve Fener'in puan kaybettiği haftalarda fırsatları değerlendirme şansını genelde elimizin tersiyle itiyor oluşumuz. Maçın hemen başında ne oluyor demeden geriye düşecekken Emre Toraman'ın golü ben atarım arkadaş demesi nefes aldırdı. Ondan sonra ise Galatasaray harika bir futbol ortaya koymaya başladı. Sabri'nin dönüşü, Atletico maçında eleştirdiğimiz Ayhan'ın kendisinden beklenen performansı gösterip-takımı ileriye taşıması ve öndeki dörtlünün baş döndüren hareketleri. Jo-Arda-Keita ve Gio maç içerisinde sürekli yer değiştirerek oynadılar. Biz bile takip edemedik belli anlarda kimin ne tarafa kaydığını. Ayhan'da bu performansı koruduğu sürede çok iyi bir alternatif olacaktır zorlu maçlarda.

- Bunun üstüne eklenen rakibi yıldırtan pres sonucunda Kasımpaşa topu bir türlü Galatasaray sahasına taşıyamadı. Yılmaz Vural'ın ekibi ligdeki bazı takımlar gibi oyunu sertleştirmeden,yatmadan ayağa top oynayarak sonuca gitmeyi hedefliyorlar. Bu maçta da rakibin Galatasaray olması Yılmaz Hocayı bu tercihinden vazgeçirmedi ama yedikleri pres karşısında yapacak bir şeyleri yoktu.

- Dos Santos, bugün sahada kendisini eleştirenlere cevap verdi oynadı oyunla. Yetenekli olduğunu biliyoruz kendisinin ama oynadığı sürelerde gösterdiği performansla hayal kırıklığı yaratmıştı. Kendisinden beklenen bugün olduğu gibi kaleye dikine gitmesi, sol tarafta oynadığı sürelerde tek yaptığı topu tekrar bekte oynayan arkadaşına geri göndermekti. Kendisini iyi gördüğü mevkilerde şansı bulunca, tabi Kasımpaşa'nın oynadığı futbolunda yardımıyla hayran bıraktırdı kendisine. Bugün yeteneğini Galatasaray taraftarlarına hatırlattı, bu performansı kalıcı olur umarım. Rijkaard'da genç oyuncunun bu performansını alkışlatarak Gio'nun güven sorununu aşmasına yardımcı oldu.

- Perşembe'nin yorgunluğu, ilk yarıda yapılan presin etkisi ile 2.yarıda bir ara orta saha iyice düştü oyundan. Bu sürede topa sahip olan Kasımpaşa'da yakaladığı tek pozisyonu Sabri'ninde kademe hatası sonucu değerlendirerek 1-1'e getirdi sonucu.Keita'nın attığı ilk gol harikaydı, stad dışına gönderilmesine alışığız biz genelde o tür vuruşların ama tavana astı sağ olsun ve daha sonra devamı geldi. Haftaya Eskişehir deplasmanından alınacak 3 puan yolunu iyice açacaktır Galatasaray'ın. En önemli 2 rakibiyle kendi evinde oynayacak olması da ayrı bir avantaj tabi ilerleyen zaman için.

- Bu arada Lig Tv'nin iki spiker uygulaması ilginç olmuş. 2.adamın yorumcu olmasına alışığız ama 2 spiker denemesine biraz daha bakalım. Bizim maçta çok rahatsız etmedi beni, bazı pozisyonların heyecanıyla birbirlerini kesmeleri haricinde.

- Bir ihtimal daha var o da şampiyonluk mu dersin ?

Hiç yorum yok: