1 Mart 2010 Pazartesi

La Liga'dan...




- Real Madrid, Tenerife'yi deplasmanda 5-1 ile geçerken 90+ da takımının son golüne imza atan Kaptan Raul attığı bu golle La Liga'da 227.golüne ulaştı. Attığı golün anlamı La Liga tarihinde en çok gol atan 3.oyuncu olmasını sağladı Raul'un. 227 gollü diğer isim ise bir başka Real efsanesi Alfredo Di Stefano. 2.sırada 234 golle Hugo Sanchez, 1.sırada ise 252 golle Telmo Zarra var. Sene sonunda ayrılacağı haberleri çıkmıştı, hakkında bu tarz haberler çıkmaz, ne alaka dediğimiz Raul hakkında. Bakalım sene sonuna kadar 7 gol daha atıp Hugo Sanchez'i yakalayabilecek mi ? Ayrıca Raul, Tenerife maçıyla beraber La Liga'da 542.maçına çıktı. Bu istatistikte de 3.sırada Kaptan.


- Real Madrid'in aldığı 5-1'lik galibiyetin ardından gözler Barcelona-Malaga maçına çevrilmişti. 55.dakikadan sonra izleme fırsatı buldum maçı. Real'liler bu sefer oldu, liderlik bizim dedikleri anda sahneye çıkan isim Xavi oldu. Sakatlıktan dönen Alves'e inanılmaz bir pas çıkardı, Alves'de Messi'nin topu boş kaleye göndermesine yardım etti. Alves'in geri dönüşü de Pep'i oldukça mutlu eden bir haberdir. Xavi'nin pasının yanında başka bir laf söylenmez ama oraya o koşuyu yapmakta ayrı bir meziyettir. 81'de gelen Malaga golünün şokundan Xavi sayesinde çabuk çıktı Nou Camp ve liderliği yine bırakmadılar. Bu arada Barcelona genç oyuncusu Pique ile 2015 yılına kadar sözleşme uzattı.


- Atletico Madrid-Valencia maçı ise bizim aklımıza direk Perşembe gecesini getirdi. Karşılaşmanın 29.dakikasında Marchena'dan topu çalan Aguero'nun çalımına Marchena'nın eli mani oldu. Atletico Madrid'liler çalınmayan penaltıyla deliye dönüp hakem Perez Brull'un üstüne koşarken 1 dakika sonra itiraz eden taraf Valencia'lı oyuncular oldu. Perez Brull, bu sırada oyunu durdurarak 4.hakemine pozisyonu sordu ve penaltı kararını verdi. Marchena ise kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Perşembe gecesi çizgiye süs olsun diye konulan asistan hakem, 1 metre önündeki pozisyonu 4.hakem kadar süzememişti.

Hiç yorum yok: