7 Mart 2010 Pazar

Son Dakikaların Kurbanı : Kasımpaşa


Son dakika gollerinin sevinci ve üzüntüsü çok uçlarda yaşanır. Yakın tarihte benim aklıma gelen en üzücü son dakika golleri, geçen sene Kayseri'den Sami Yen'de yediğimiz gol ve bu sene yine Sami Yen'de Belediye ve Atletico tarafından Galatasaray ağlarına gönderilen toplardı. Hasan Kabze'nin, Servet'in veya Serkan Çalık'ın attığı gollerin sevinci de üzüntüler gibi en uçta yaşanıyor. Tarihten de bir çok örnek verilir, hatta son dakikalar deyince ilk akıllara Manu-Bayern finali gelir. Bir başka örneği bu gece Real-Sevilla maçında gördük. Ligimizde bu sene son dakikalardan yada daha doğrusu maçın son bölümünden en fazla etkilenen takım Yılmaz Vural'ın Kasımpaşa'sı.

- 6.haftada Galatasaray karşısına çıktı Kasımpaşa kendi evinde. İlk yarıdaki Ali Güneş'in kaleciliğini hesaba katmazsak 1-1 giden maçın 89 ve 90.dakikalarında Nonda'nın attığı 2 gol Galatasaray'a 3 puan getiriyordu.

-11.haftada Eskişehir önünde son 5 dakikaya 1-0 önde girmişlerdi, 86'da Burak'ın attığı golle 1 puana razı oldular.

-12.haftada Ankaragücü deplasmanında 1-0 geriye düştükleri maçta 82.dakikada Moritz'in golüyle 2-1 öne geçmelerine rağmen bu sefer Meye 89'da durumu 2-2'ye getirmiş. Paşa, yine 3 puan yerine 1 puana razı olmuş.

-16.haftada Diyarbakırspor önünde 86'da üstünlük golünü bulan taraf Kasımpaşa. Maçın skorunu ise 90.dakikada penaltıdan golü atan Diyarbakırlı Şener belirliyor. Son dakikada giden 2 puan daha.

-19.haftaya geldik. Paşa, 86.dakikaya girerken Antalya önünde 2-0 önde. Maç sonucu 2-2. 87'de Veysel, 89'da Necati atıyor Antalya'nın gollerini.

- 24.hafta Kasımpaşa,Kayseri'yi ağırlıyor. Daha ilk dakikada Yekta durumu 1-0'a getiriyor. 46'da Merthan ile 2-0'ı buluyorlar. 90.dakikaya 2-1 önde girerken yine 90.dakika sendromu ve gol Abdullah. Maç 2-2 bitiyor.

- Kasımpaşa ligin 7.haftasında ilk puanını Kayseri'ye karşı aldıktan sonra sadece 3 mağlubiyet aldı bu zamana kadar. Beşiktaş-İstanbul Belediye ve Galatasaray maçları. 7 galibiyetleri var, 1 tanesi Ankaraspor'a karşı alınmış hükmen galibiyet.

- 7 beraberliğin 5 tanesini yukarıda yazdım zaten. Bir tanesi ise yine 2-0 öne geçtikleri Sivas maçında. Onda beraberlik golünü 74'te yiyorlar. Şu anda 28 puanla 12.sıradalar. 3 puan daha eklenecek hanelerine Ankaraspor'dan. Hafta içi ise Bursaspor ile erteleme maçları var. Bir hayal kurup Kasımpaşa maçlarının son 5 dakikalarını oynanmamış saysak Kasımpaşa hanesine 11 puan daha ekleyecekti bu sene.

- Bu son dakika golleriyle kaybettikleri puanları çok aramazlar umarım sene sonunda. Önlerinde Bursa-Beşiktaş-Trabzon-Fener ve küme düşme hattındaki rakipleriyle oynayacakları maçlar var.

Hiç yorum yok: