30 Mart 2010 Salı

Real Madrid 3-2 Atletico Madrid

Real Madrid v Atletico Madrid La Liga X6-dJV02NAQl

Yanılmıyorsam NTVSpor’da maçı anlatan Ersin Düzen’di ve maçın başından sonuna Atletico Madrid’in Real Madrid’i yenemediğini vurguladı.

Televizyon başındaki ben bile baskı altına girdiysem bu durumdan, sahadaki futbolcuların az çok etkilenmemesi mümkün değil. Gerçi bu maç sıfır baskı altında ve Calderon’da oynansa dahi Real Madrid favori olurdu. Arada ki kadro farkı muazzam aslında. Mesela Real Madrid’in ikinci golüne bakarsak; İspanyol milli Xabi Alonso inanılmaz bir pas veriyor, yine milli oyuncu Arbeloa’da öyle bir yerde duruyor ki Atletico Madrid’in ikinci yarıda zaten olmayan direncini kırdılar. Diğer taraftan Atletico Madrid beklerinin hücuma katkısı sıfır. Önlerinde oynayan kanat oyuncularının da defansa katkısı nerdeyse sıfır. Böyle oyunu tek taraflı oynayan oyuncularla bir yere kadar oluyor işte.

Bol gole rağmen etkileyici bir maç değildi. Atletico Madrid çok fazla pozisyon bulmadan 2 gol attı. Real Madrid çok daha fazla gol de atabilirdi. İlk yarının son 5 dakikasında önce Higuain sonra Ronaldo ikinci yarının zor geçeceğini gösterircesine pozisyonlar bulup faydalanamadılar.

Real Madrid v Atletico Madrid La Liga pUvrbWH8CoFl

Flores ise oyunu tutmak için değişiklik yapmadı. Maç içinde taktiğinden ödün vermemek bir erdem mi? Reyes yerine Jurado girdi ve Simao ile yer değiştirdiler. Fakat belki daha defansif bir oyuncu ile orta sahayı biraz daha sıkıştırmaya çalışabilirdi. Zaten tek etkili olan oyuncu Ronaldo’ydu Real Madrid’in ofansif oyuncuları arasında.

Real Madrid v Atletico Madrid La Liga RS-npmD7J6yl

Bu sene La Liga’nın inanılmaz zevkli geçeceğini tahmin ediyorduk. Ama sadece 2 takımın Şampiyonluk yarışında olması ve nerdeyse diğer takımlarla öylesine oynaması bence La Liga’nın ciddi sorunu. Ama sebep maddi olduğundan çözümü zor.

Hiç yorum yok: