7 Mart 2010 Pazar

Yeni Lider Real Madrid

Harika bir maç izletti bu gece beyaz formalılar. Barcelona'nın Almeria deplasmanında 2-2'lik beraberlikle 2 puan bırakmasının ardından Sevilla karşısında alınacak galibiyet Real Madrid'i La Liga'da averajla liderliğe yükseltecekti. Bu niyetle başlanan maç 9.dakikada Xabi Alonso'nun kendi kalesine attığı golle yerini şaşkınlığa bıraktı. Zaten Sevilla'nın ilk 10 dakikada topa sahip olması onlara bu golü getirdi, maçın geri kalanında topa bu kadar fazla sahip olamadılar Real'in baskısı karşısında. Real Madrid, Ronaldo-Higuain ve iki beki Ramos-Arbeloa ile ilk yarıda sürekli zorladılar Sevilla ceza sahasını ama işi bitirecek hamleler gelmedi bir türlü. Güntekin Onay'ın ısrarla Arbeloa'yı yanlış telaffuz etmesi ilk yarının bir diğer ayrıntısıydı. İkinci yarının başında Sevilla, Casillas'ın hatasından faydalanarak skoru 2-0'a getirdi. Kendileri bile beklemiyordu Drago'nun yaptığı ortanın kalede Casillas varken ağlarla buluşmasını.


2-0'dan sonra Palop ve kale direkleri ile Real Madrid'liler arasında geçen bir karşılaşma vardı. 6-7 gol bulabilirdi Real 2-0'dan sonra yakaladığı pozisyonlarda. Özellikle Higuain aldığı,yüzünü kaleye döndüğü her topta tehlike yarattı. Tribünde purosunu içen Maradona büyük keyifle izlemiştir oyuncusunu ama neden daha önce bu adamı seçmedim diye sorması lazım kendisine. Pellegrini'nin Guti-Van Der Vaart hamlesi oyunun karşı sahaya iyice yıkılmasına sebep oldu. Guti, yine zekasını konuşturdu verdiği paslarla, oyunu yönlendirmesiyle. Pellegrini'nin Alcorcon maçlarından sonra yıldız oyuncuyu uzun süre kadro dışı bırakması ciddi bir hataydı Şilili teknik adam için. Ronaldo'nun sürekli sorumluluk alması ise Real adına oldukça güzel bir haber. Her şeyini vererek oynamaya çalıştı Portekizli. Direkten dönen 3 top, sayısız gol fırsatının ardından olabilecek en efsane şekilde bitti maç. İlk önce yakalanan pozisyonda Ronaldo'nun boş kaleye vurduğu top Raul'a çarparak gol olmadı hemen ardından Vaart son sözü söyledi ve özellikle 2.yarısı tekrar tekrar izlenesi bir maç ortaya çıktı.

Bazı maçlar sezonun gidişini, takımın moralini çok etkiler. Real için öyle bir maçtı Sevilla karşılaşması ve son dakikada gelen gol ile liderliğin gelmesi öz güvenlerini iyice arttırdı Real'li oyuncuların. Maç sonu galibiyet sevinci ise sezon sonunda gelecek şampiyonluğun bir habercisidir benim gözümde.

Hiç yorum yok: