24 Eylül 2008 Çarşamba

West Ham & Sheffield United Round II

Geçen sezonun sonunda West Ham - Sheffield küme düşmeme mücadelesi içerisindeyken, West Ham son hafta Manchester United'ı deplasmanda Carlos Tevez'in golüyle mağlup ederek EPL'de puan farkıyla kalmayı başarmıştı. Şaibeli bonservis ve transfer usulsüzlüğünde neredeyse rüşvet kapsamında Tevez'in West Ham'a faturası ağır oldu. Sene sonu olduğu için puan silme hatta ligden düşme cezası uygulanamadı ama West Ham'a bu durumdan ve yapılan transfer usulsüzlüğünden dolayı £5.5 milyonluk ceza kesildi. Tevez malum olduğu üzere artık United'ın sözleşmeli oyuncusu ve bu olaylardan artık çok uzakta keyfine bakıyor. Klüpler arasındaki mücadele ise henüz bitmedi. Sezon sonu küme düşme savaşının verildiği günler olması itibariyle bu durum hafifltici sebep sayılmış ve para cezasıyla yetinilmişti. Sheffield United ise bu işin peşini bırakmadı ve 16 aylık büyük uğraşın sonunda isteğine bir adım daha yaklaştı. Tahkim kurulu olarak nitelendirebileceğimiz üst mahkeme West Ham'a konuyla ilgili bir ihbar yolladı. Sheffield United'ın küme düşmenin getirdiği mali yük, tv gelirleri, değer kaybı vb şeylerden dolayı istediği tazminat tutarı ise West Ham açısından dudak uçuklatacak cinsten. Tam £30 milyonluk tazminat talebi var Sheffield'ın ve gerekçe de "transfer usulsüzlüğünde puan silinmeliydi".



Taraflar önce kendi aralarında anlaşmaya çalışacaklar. Eğer kendi aralarında anlaşamazlarsa tahkim kararına göre hareket edecekler. Tabi West Ham meseleyi çözülemezse uluslararası arenaya taşımayı düşünüyor. Bu mercii ise bizim yakından tanıdığımız CAS. Gelişmeleri yakından takip ediyor olacağız, gerçekten bu kavga da round sayısı ikide kalmaz.

Zola Westham'ın başına geldiğinden beri çeşitli aksiliklerle uğraşıyorken bir de klüp böyle çalkantılarla uğraşıyor. Bu arada kendisine bir kötü haber de dün Carling Cup'ta geldi Watford 1-0'la geçti West Ham United'ı. Deplasmanda mağlubiyeti alışkanlık haline getirmeye başladılar.

Hiç yorum yok: