24 Eylül 2008 Çarşamba

Ref ! are you blind?

Dün akşam bir dostum sağolsun, sayesinde haberim oldu bu durumdan akşam hemen nette inceledik tabi. Geçtiğimiz hafta cumartesi günü oynanan Watford - Reading maçından bahsediyorum. Sitelere baktığımda maçın bitiminden beri neredeyse bir çok yerde konuşuluyor bu konu ve açıklamaların ardı arkası hala kesilmedi. Maçın 13. dakikasında Reading soldan bir korner kullanıyor sonrasında yaşanan karambolde top kalecinin müdahalesinde direkten dönüyor, tehlike savuşturuluyor ortada ekstra birşey yok. Kaleci topu alıp oyuna sokma çabasındayken takım arkadaşları ileriye, Reading'li oyuncular ise kendi sahalarına dönmeye uğraşıyor. Sonrasında dikkat edilince hakem eli santrayı gösterir bir şekilde ortaya doğru koştuğu farkediliyor, yardımcı ise aynı şekilde ortaya doğru koşuyor. Defalarca seyretseniz de pozisyonda topun kaleye en yakın olduğu mesafe en az yarım metre. Sonrasında ise itirazlar tabi sonucu değiştirmiyor gol geçerli sayılıyor ve maç 2-2 bitiyor, işin bir diğer tarafı böylesine garip bir gol kararı çıkaran hakemin Reading adına bir de penaltı kararı var.

Maç sonunda asıl şenlik başlamış tabi, Step Hunt "gördüğüm en kötü hakem kararı" derken pozisyonun kahramanlarından Noel Hunt ise klasiğin gözüne vururcasına " hakem de insan, herkes hata yapabilir" demiş. Hakemler birliği başkanı ise forma renkleri, güneş ve açıdan kaynaklı bir göz yanılması olacağını söylemiş ki bahane çabası takdire şayan gerçekten. Sonrasında ise futbolun insanlar için olan bir spor olduğunu bu tip hatalarla karşı karşıya kalınabileceğini, hatayı kabul ettiklerini fakat kurallar gereği maçın tekrarının mümkün olmadığını söylemiş.

Watford'un maç tekrarı için bir başvurusu yok ve sanırım olmayacak, konu hakkında FA bunun kurallar dahilinde mümkün olmadığını, tekrarın olmayacağını belirtmiş. Olan "Ufo" golüyle birlikte 2 puanı uçan Watford'a oldu.

Hiç yorum yok: