22 Eylül 2008 Pazartesi

Chelsea 1 - 1 One UNITED

Ligin ikinci big four maçında United Stamford Bridge'de skoru bir kez daha koruyamadı ama bu sefer yenilmedi. Chelsea'de Deco'nun ısınırken sakatlanması dolayısıyla sahaya Ballack'ı süren Scolari dersini iyi çalışmış, Grant ve Mourinho'nun değişmez şablonunu tekrar sahaya sürmekte sakınca görmedi. Terry ise gene sahadaydı masa başında iyi iş çıkarmışlar diyelim. Essien'in yokluğunda onun yaptığı iş bu sefer Obi Mikel'e düştü.

Maça United da cezalı Vidiç'in yokluğunda Evans'la başladı. İrlandalı iyi bir oyun çıkardı diyebiliriz. Ferguson Park kozunu da sahaya sürmüş, dirençli ve hızlı bir yapıya sahip olmak istemişti. Ronaldo ve Tevez tercihleri ise tartışmaya açık kararlardı.

Maçın başlarında United çok daha ataktı rakibine göre Cech'in hatalı pasında boş kaleye Rooney'in gol yapamaması ayrı bir talihsizlik oldu. Bu arada ayrı bir not olarak Rooney golcü mantalitesinde değişim yaşıyor. Bu oyun tarzıyla çok çok iyi olacak. United bu baskısının sonucunu Rio'nun ekstrasıyla ve arka direğe iyi koşu yapan Park'la attığı golle buldu. Sonrasında ise tartışmalı penaltı pozisyonunda Riley bana göre doğru karar verse de United bu pozisyon sonrasında Van Der Saar'ı kaybetti, kaleye de Kuszczak geçti. İkinci yarı ise hamlelerle başladı. Scolari Malouda'yı çıkarttı forvet soktu, Anelka'yı daha sola kaydırdı. Bu tabi oyunun biraz daha United sahasına yerleşmesine sebep oldu. Bu arada Drogba'nın saçları iğrenç olmuş.

Ferguson'dan zayıf kalan Berbatov yerine çok daha güçlü bir Tevez hamlesi gelebilirdi ama gelmedi. Ronaldo değişiklikleriyle birlikte topu karşı sahada tutma ve hızlı taşıma düşüncesi de gerçekleşebilirdi böylece, ama Sir bunu tercih etmedi. Ballack'ın çıkıp da Kalou'nun girmesiyle Scolari son kozunu da oynadı, zar attı ve tuttu da denebilir aslında. Oyuna sonradan giren Kalou, United savunmasının orta ikilisi adamlarını kaçırınca bomboş bir kafa vuruşuyla golü attı. Tabi golden bir önceki pozisyon da United adına Rooney'in son vuruşu düzgün yapamaması da ayrı bir etken, 2-0 olacak maç bir pozisyon sonrasında beraberliğe taşındı. Maç sonunda karşılıklı ataklar sonucu değiştirmedi. Chelsea evinde kaybetmemeyi bildi, United ise zorlu fikstürüne, alışılageldik sezon başı kötü oyunu ve yeni düzelen oyuncularının formsuzluğuna rağmen bu sezonun en iyi oyunuyla Londra'dan puanla ayrıldı.

Chelsea: Cech, Bosingwa, Carvalho (Alex 12), Terry, Ashley Cole, Obi, Joe Cole, Ballack (Kalou 74), Lampard, Malouda (Drogba 46), Anelka
.
Man Utd: Van der Sar (Kuszczak 32), Neville, Ferdinand, Evans, Evra, Fletcher, Hargreaves, Scholes (Ronaldo 55), Park (O'Shea 75), Berbatov, Rooney

Hiç yorum yok: