4 Eylül 2008 Perşembe

Curbishley,King Kev

Geçtiğimiz hafta oldukça zorlu geçti benim açımdan, annemin rahatsızlığı yüzünden bir süredir zor günler geçirdik. Çok şükür şimdi iyi, biz de hayatımıza geri döndük. Geçtiğimiz haftaki gelişmeler ilginç denebilecek türden;

Alan Pardew'le zamanında neredeyse takas olarak koltukları değiştiren Alan Curbishley 2006'nın sonunda geldiği Westham United menejerliğinden istifa etmiş. Geçen sene Harewood, Benayoun, Konchesky gibi isimlerin kaybına rağmen sezonu aslında fena da bitirmemişlerdi. Açıkcası o kadar kayıpla Premier League'de 10.sıra oldukça iyi denebilirdi. Bu sezon takım patronlarıyla transfer döneminde zaten oldukça hararetli tartışmalar yaşamıştı Curbishley, transferin son döneminde McCarthy ve Ferdinand'ın da ayrılması yönetim ve Curbishley arasında derin uçurumlar açtı. Sezona nefis başlayan West Ham'da bu ayrılık ortalığı çok karıştırır gibi.

Bir diğer beklediğim ama istemediğim haber bu hafta Castle'dan geldi. King Kev'in 2.dönemi'de sona ermiş. İngilizlerin ve Castle taraftarlarının efsane ismi Kevin Keegan 8 aylık süren görevinde transfer sezonunda özellikle büyük patron Mike Ashley'le kesenin ağzını açması konusunda tartışmalar yaşıyordu. Michael Owen'ın sözleşme problemi, James Milner'ın satışından haberdar bile edilmemesi ipleri gerdikçe geren gelişmelerdi. Öncesinde Kev'e istediği bütçeyi vermeyip Leeds olmayacağız biz arkadaş diyen bir mesaj da vardı tabi yönetim kanadında. Taraftarın da desteğiyle transfer isteyen Keegan istedikleri olmayınca yada ağırdan alınınca hem Wise'a hem de Ashley'e karşı soğukluk iyice su yüzüne çıkmıştı. Geçen hafta alınan Arsenal mağlubiyeti ( ki son derece normal bir sonuçtur) ipler kopmuş ve Wise kendisinden artık ayrılmasını istemiş. Son durum itibariyle elde kalan klübü elinden çıkarmaya çalışan transfer politikası konusunda politika özürlü bir başkan, 11 sene önce olduğu gibi yönetimle birbirine girip ceketini alıp giden bir menejer ve üzüntüyle başbaşa kalan taraftarlar var. St. James' Park'ta bu sene gene elde var hüzün denecek gibi, hele ki beklenen satış gerçekleşmezse kara günler daha da yakın olabilir. King Kev yerine ilk aday tabi ki Dennis Wise.

Hiç yorum yok: