16 Ekim 2010 Cumartesi

Yıldırım Demirören’in Açıklamaları

Bu sezon başında Adnan Polat’ı ağırlayan %100 futbolda dün gece Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören vardı.

Sanki başkan programa çıkmayı kendisi talep etmiş gibiydi. Özellikle stad projesinin yanlış aksettirilmesini engellemek için. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal stadyum izini konusunda müjdeyi vermiş. Şu anda proje Anıtlar Kurulundaymış. “1-2 hafta içinde oradan da gerekli düzenlemeler çıkar, proje netleşir” dedi sayın başkan. Stadın 42 bin kişilik olmasını planladıklarını söyledi. İsim hakkı Beşiktaş’ın olacakmış, tek şart bu. Bunların dışında “Kuruldan izin çıkmadan fazla açıklama yapmak doğru olmaz” dedi. Ama bu sezon bitiminde yapıma başlanacağını açıkladı.

-Futbol takımı konusunda “Ben karışmıyorum, Serdar Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu ilgileniyor” dedi. “Başarı da başarısızlıkta onların, ben idari konularla ilgileniyorum” dedi. Özellikle bu konuda tecrübe kazandığı açık. Olumlu bir bakış açısı kazanmış. Başkanlık süresindeki “keşke”si sorulduğunda her zamanki gibi Del Bosque’yi söyledi. O zamanlar tecrübesizdik gibi bir özeleştiri yaptı.

-Son zamanların favori konusu Allen Iverson da soruldu tabii. Iverson için avukatların ve kulübün dış ilişkiler sorumlularının ilgilendiğini, Beşiktaş’ın teklifini sunduğunu ve Iverson’dan cevap beklendiğini belirtti. Oyuncuyu kontrol edebilmek için iplerin Beşiktaş’ın elinde olacağı bir sözleşme yapılmaya uğraşılıyormuş. Amatör şubeler için “Bütün takımların şampiyonluğa oynamasını isteriz ama mali durumlarına dikkat etmek lazım” dedi. Amatör şubeleri yük olarak görmeye devam ediyor maalesef başkan. Ama geçen sezon basketbol takımında yaşanan mali sıkıntıların bu sezon tekrarlanmayacağını Güntekin Onay’ın sorusu üzerine söyledi.

-“Beşiktaş’ın tek rakibi kendisidir”. Adnan Polat’ın “Şampiyonluk için tek rakibimiz Fenerbahçe” sözüne karşılık Yıldırım Demirören’in düşüncesi. Yine de bunu polemik yaratacak şekilde değil daha yumuşak şekilde söyledi. 3 büyük takım ile Trabzonspor ve Bursaspor’un da şampiyonluk yarışında olacağını belirtti.

-Bankalar konsorsiyumundan alınan 75 milyon dolarlık kredi ile ilgili olarak; Bu kredinin kısa vadeli ve yüksek faizli borçları kapatacağını, Fulya’nın gelirleri ile de bu borcun kapatılacağını anlattı.

-Arda konusunda; Arda’yı haklı gördüğünü ancak kullandığı dilin hatalı olduğunu belirtti.

Bunların dışında çok fazla kayda değer şeyler konuşulmadı. Kulüpler Birliği toplantılarına Aziz Yıldırım’ın Rüştü’ye ithamları nedeniyle tepki olarak gitmediğini ama yine de kulübün ikinci başkan ya da yöneticiler düzeyinde temsil edildiğini söyledi. Burada Rıdvan Dilmen topa girip Aziz Yıldırım’ın ithamlarının Beşiktaş kulübüne değil, Rüştü’nün şahsına olduğunu söyledi ama Demirören “Bizim takımımızın oyuncusuna yapılan bize yapılmıştır” diyerek mevzuyu kapattı. Enteresan şekilde “Serdar Adalı’nın Robinho’nun durumunu takip ettiğini” söyledi. AS gazetesinin iddia ettiği Luis Fabiano için de sezon başında gündemimizdeydi ama şu an değil diyerek futbol takımı transferlerine nokta koydu.

%100 futbolda konuşulan konuların nerdeyse tamamı ve bazı videolara ulaşmak için ntvspor’un internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: