4 Ekim 2010 Pazartesi

Real Madrid 2010-11 # 2


Real Madrid, sezonun 8.resmi maçını(6 lig-2 Şl) oynadı dün ve en rahat galibiyetini aldı. Sezon başından beri kalesinde pozisyon vermeyen ve bunun karşılığında sadece 2 gol yiyen Real'in sorunu hücumdaydı. Fakat bu sorun hücum yapamamak -pozisyon bulamamak değildi, çok ciddi pozisyonlara giriliyordu ama başta Higuain olmak üzere Ronaldo-Benzema hatta Mesut'un kötü son vuruşları Mallorca ve Levante maçlarından 1 puanla dönülmesine sebep oldu. Higuain'in harika geçirdiği sezondan sonra bu kadar kötü, bitik bir performansla yeni sezona başlaması şaşırtıcı. İlk geldiği günlerdeki gibi oynamaya başladı bu sezon. Real'in rahat maç kazanmamasının sebebi Jose Mourinho'nun 1-0 olsun bizim olsun mantığında oynatmasından değildi. Higuain geçen sezonu andıran bir oyun sergilese 6-7 golü vardı şu an. Mallorca ve Levante maçında kaçanlar çok ilginç pozisyonlar Higuain için. Jose, zaten ileri uça dikkat çekmiş ve bir forvet transferi istemişti. O bu açıklamasını yapmadan önce Valdano'da Mesut ile transferi kapadık açıklamasını çoktan sunmuştu medyaya ve transfer yapılmadı. Benzema'nın Real kariyerinde dibe doğru ilerlemesi ve Higuain'in formsuz olacağı göz önüne alınarak hatta bunu geçtim 3 kulvarda 2 forvete alternatif bir isim olmalı diye oraya bir takviye yapılması gerekiyordu. Ki gerekli takviye yapılsaydı bitik Benzema'dan daha faydalı oynardı.

Dün erken gelen gol, ligin dibine demir atmış Deportivo'nun direncini kırdı hemen maç başında. Deportivo gayet vasatın altı bir takım olmuş bu sene, sene sonu bir alt ligin havasıyla tanışabilirler. Bu sefer yakalanan pozisyonlar kaçmadı ve 6-1'lik galibiyet geldi. Real'in oyununda şu an görünen en büyük sıkıntı oyunun belli bölümünde temponun kaybolması ve durağan bir takım haline dönüşmesi. Bunun sebebi ileri üçlünün çok formsuz olmasının üstüne atakları başlatacak adam Xabi'nin de formsuzlar kervanına katılması olarak gözüküyor. Başlatan formsuz, bitirecekler formsuz ama buna rağmen çuvalla girilen pozisyon var Real adına. Jose, daha çalışma halindeyiz demiş dünkü maçtan sonra. Çok daha iyi olacak Real, en basit maçlarda bile rakibe Casillas ile başa baş kalma fırsatını veren takım yok şu an ortada. Marcelo bile kademeye giriyor diye özetleyebiliriz bu değişimi.

Sezon başında Atletico-Sevilla-Valencia iki ağır abiyi biraz zorlar umarım demiştik Valencia çok iyi gidiyor şu aşamada. Villa-Silva gibi iki yıldızın gönderilmesinden sonra bu performansı beklemiyordum, iyi oynayarak alıyorlar maçlarını. Takımın adının önüne geçen ve gitti-gidiyor diye sürekli konuşulan yıldızların olmaması takım olma yolunda güzel bir adım attırmış Valencia'ya. Şimdi Valencia için esas sınav geliyor. Milli maç arasından sonra Barcelona ile oynayacaklar.

Hiç yorum yok: