27 Ekim 2010 Çarşamba

Kulüplerin Bosman'ı Yok

Futbolcu hakları tamam, peki ya kulüplerin hakları?

Bosman kuralları hakkında blogda ilk zamanlarımda bir yazı yazmıştım. O zaman o yazıda adı geçenlerden Pandev, Inter’e transfer oldu. Onun için can simidi oldu bu kural. Ama o yazıda bahsedilmeyen bir şey var: Kulüplerin hakları.

Futbol dünyasında kulüplerin hakları zaman zaman görmezden gelinir. Bundesliga’ya kabus gibi başlayan Bayern, takımın önemli oyuncularından Robben’i hala oynatamıyor. Yakın zamanda ise Hollanda’ya başvurup hafif sakatlığı bulunan Van Bommel’in kadrodan çıkartılmasını isteyip, reddedilmişti. Bayern ve Hollanda Futbol Federasyonu arasında nerdeyse savaş çıkacak.

Güney Afrikada’ki kupanın gazilerinden biri de Kaka özelinde Real Madrid. Geçen sezon 65 milyon euro’ya transfer ettikleri Kaka’nın yeni yıldan önce oynaması beklenmiyor. İşin can sıkıcı tarafı ise; Kaka’nın milli takımda sakat olduğunun bilerek oynatılması iddiası.

Ulusal takım-Kulüp takımı çekişmeleri devam ededursun bir başka sorun ise kulüp takımına sezon içerisinde sorun çıkaran futbolcular. En son ülkemizde Teofilo pılısını pırtısını toplayıp kaçmış. Sadece o da değil. Rooney sezon ortasında ve transfer dönemi kapalıyken “gitmek istediğini” söyleyip kulübü 1-2 hafta oldukça zor duruma soktu. Sonunda sözleşme imzaladı ama. Geçen hafta sonu Villarreal deplasmanına çıkan Atletico Madrid’in forvet ikilisi Kun Agüero ve Diego Costa’ydı. Forlan yoktu çünkü o da -sezon devam ederken- İngiltere’ye tekrar dönmek istediğini belirtmişti. Dolayısıyla oyuna kulübüde başladı ve son 20 dakikada oyuna girdi.

Futbolcular tabii ki istemedikleri takımda oynamak zorunda değiller. Ama sezon ortasındaki bu çıkışları planlamasını yapmış takımları zor durumda bırakmıyor mu?

Hiç yorum yok: