12 Eylül 2010 Pazar

Cumartesi Gününden Kalanlar



- Günün en büyük sürprizi İspanya'dan geldi. Barcelona, kendi evinde açık ara favori çıktığı Hercules maçında şok bir mağlubiyet aldı. Ligin yeni takımı Hercules Nelson Valdez'in attığı 2 golle Barcelona'yı mağlup etti. Maçın sonunda Pique ile Hercules kalecisi Calatayud'un çarışması neyse ki göründüğü kadar kötü sonuçlar ortaya çıkarmadı. Pique'nin Dünya Kupasında alışkanlık haline getirdiği maçlarda kan akıtma alışkanlığı devam ediyor.

- İspanya'da ilk hafta Mallorca deplasmanından kaçırdığı sayısız gol pozisyonu sebebiyle 1 puanla dönebilen Real, kendi seyircisi önündeki ilk maçında Osasuna'yı 1-0 ile geçti. Gol Ricardo Carvalho'dan geldi. Yine kaçan tonla pozisyon var Real adına. Bu pozisyonların bir çoğunda gol pasını veren oyuncu Mesut Özil oldu. Higuain, oldukça formsuz başladı sezona, formda bir Higuain şu 2 maçta en kötü 4 gol yazdırmıştı kendi adına. 2.maçlarını bugün oynayan Atletico ve Valencia 2 de 2 yaparak 6 puana ulaştılar. Valencia'da Mehmet Topal ilk 18'de yoktu.


- Milan, ilk hafta aldığı net galibiyetten sonra Ibra ve Robinho transferleri ile iyice havaya girer demiştik ama Cesena çok fazla havalanmalarına izin vermedi. 2-0 kazandı Cesena maçı. Ibrahimovic'de Milan forması giydiği ilk maçında penaltı kaçırarak oldukça kötü bir başlangıç yapmış oldu. Roma, Cagliari'ye 5-1 mağlup olurken, Benitez'in Inter'i ilk maçını kazandı Udinese karşısında.

- Gündüz oynanan Manu-Everton mücadelesi özellikle sonuyla izlenmeyi hak ediyor. Fulham maçından sonra 2.kez son dakikada kendi elindeki maçı verdi United. Fulham maçında durum 2-1'ken kaçan penaltı vardı bu seferde ellerinden kaçırdıkları maçın 90.dakikasına 3-1 önde girmişlerdi. Scholes'un Berbatov'a asistini ayrı bir yere yazmak gerekir bu maçta.

- Fenerbahçe, Kayseri deplasmanında hak ettiği bir mağlubiyet aldı. Uzun zamandır Fenerbahçe'yi bir lig maçında bu kadar etkisiz, rakibi tehdit edemeyen bir görüntüde izlediğimi hatırlamıyorum. Yobo'nun çıkıp stopere Selçuk'un girmesiyle saldırı moduna geçti Kayserispor ve 2 golle galibiyete ulaştı. Stoperde Selçuk Şahin görsem bende şansımı denerdim o madenden bir şeyler çıkarmak için. Aykut Kocaman'ın yanında yedek bir stoper oturtmaması oldukça tartışılacak bir tercih olacaktı alınan skordan sonra tartışılacak bir yanı da kalmadı, büyük hata yaptığı görüldü.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.