3 Eylül 2010 Cuma

Beklenen Forvet Mi?

fat600_7ALCL

Adebayor, Robinho, Makukula, Rodrigo, Robbie Keane derken Fatih Tekke transferin son gününde Beşiktaş’ta. Tabii özellikle Adebayor bana göre abartılı bir beklentiydi, Robinho’da ise futbol dışı spekülasyonlar çıktı. Bunlar bir tarafa son gün Sky Sports’un iddiasına göre Keane’in bonservisi için 8M£’lara kadar çıkıldı. Makukula, Tekke transferinden sonra Manisaspor’a imza attı. Rodrigo’yu da zaten menajerler önermiş.

Yukarıdaki isimlere göre Fatih Tekke’nin şüphesiz en önemli artısı TC vatandaşlığı. Tabii ki bir ayrıcalık değil ama malum, yabancı sınırlaması. Ayrıca iyi bir golcü olduğunu da biliyoruz. Kafayla ve ayakla bitirici bir oyuncu. Yaşı ve Rusya’da yedek geçirdiği yıllar şu anda eksisi. Zenit’te Advocat’la sorunlar yaşadı, Spaletti döneminde de gönderildi zaten. Gökdeniz’in yanına Kazan’a gitti. O dönemini hiç takip edemedim ama işler pek istendiği gibi gitmemiş olacak ki Kazan’da çabuk vazgeçti Tekke’den, aldığından azına gönderdi.

643

İmza töreninde ‘Ben Trabzonsporluyum’ demesi daha önceden yaptığı ‘Türkiye’ye dönersem Trabzonspor’da oynarım’ cümlesini gölgeleyemedi. Beşiktaş camiası ise böyle şeyleri fazla önemsemez, önemli olan sahada ne yaptığı. Hatta ‘Doğuştan x takımlıyım’ omurgasızlığına bir çok takım taraftarının da tercih edeceğine eminim.

Dün Adnan Polat’ın açıklamalarından öğrendiğimiz üzere Tekke aslında önce Galatasaray’a gelmiş. Maddi olarak anlaşamayınca menajerleri Beşiktaş’a önermiş gibi görünüyor. Beşiktaş’ta kimseyi alamayınca göz boyamak ya da o bölgeye oyuncu ihtiyacı için yapılmış bir transfer gibi görünüyor. Yıldırım Demirören Schuster’in onayladığı 3 santrafordan birini alacağını söylemişti. Tekke’nin onlardan biri olduğunu sanmıyorum. Zaten sakatlıktan çıktığını ve 2 hafta süreye ihtiyacı olduğunu söylemiş. Bu açılardan biraz sıkıntılı bir transfer gibi görünüyor. Tekke transferinin sevabı, günahı bu. İyi giderse çok iyi gider, kötü giderse çok kötü gider. Onu da zaman gösterecek.

Hiç yorum yok: