14 Eylül 2010 Salı

Şampiyonlar Ligi Zamanı

Bayern Muenchen v Inter Milan UEFA Champions FaEvO4jPGWLl

Avrupa futbolunun en önemli organizasyonu dönüyor. Geçen sene Jose Mourinho’nun Inter’i şampiyon olmuştu. Şimdi o Inter’in başında Liverpool ile Şampiyonlar Liginde bir kupa kazanıp –efsanevi İstanbul finali- bir de final oynayan Rafael Benitez var. Yıllardır Şampiyonlar Liginde başarılı olamayan Inter, bu sezona Şampiyon sıfatı ile çıkacak. Bu yüzden Benitez’den beklentiler de yüksektir. İtalyan takımını ve taraftarı yarı finalden azı memnun eder mi?

Bu sezon da bu ligde görmeye alışık olmadığımız takımlar var yine. Zilina, Hapoel Tel Aviv ve Sporting Braga ilk kez Şampiyonlar Liginde gruplarda mücadele edecekler. Tottenham da yıllardır koyduğu Şampiyonlar Ligi hedefine sonuna ulaştı. Auxerre de Fransa’dan gelen sürpriz bir takım oldu. 2008’de ilk kez katılan Cluj, ilk iki maçta önce Roma’yı İtalya’da yenmişti ve sonra içeride Chelsea ile berabere kalmıştı. Daha sonra puan alamayıp sonuncu olmuşlardı. Bu sezon tekrar Şampiyonlar Liginde onlar da ve gruplarında Roma da var. Son yıllarda çıkışta olan son Hollanda şampiyonu Twente ve onlarla benzer bir sezon yaşayıp 4 takımın hegomanyasını kıran Bursaspor da ilk kez gruplarda. Son olarak Danimarka’dan Kobenhavn ve Sırbistan’dan Partizan daha çok Avrupa Liginden aşina olduğumuz takımlar ama geçmiş yıllarda birer kez Şampiyonlar Liginde grup tecrübeleri de var.

Barcelona v FC Rubin Kazan UEFA Champions O9UpWaII-Yel

Geçen sezon Barcelona’dan iki maçta 4 puan alan Rubin Kazan yine Barcelona’nın grubunda. Obafemi Martins, Carlos Eduardo ve Salvatore Bochetti’li kadrolarıyla hala güçlüler. Fenerbahçe’nin elenmesiyle Şampiyonlar Liginde kalan tek Türk takımı ise Bursaspor. Manchester United, Valencia ve Glasgow Rangers’lı grup ballı kaymak gibi olmasa da Şampiyonlar Liginde daha da kolay grup çekmek bayağı zor. Ertuğrul Sağlam’ın motivasyon gücüne ve taktik bilgisine inanıyorum ama Beşiktaş’la yaşadığı ve maalesef Şampiyonlar Ligi tarihine geçtiği bir maç da var ortada. Maalesef 4. olmuştuk Liverpool, Porto ve Marsilya’nın arkasında. Ama hoca artık daha tecrübeli. Özellikle Bursa’da puan almalılar. Avrupa Ligine kalmaları çok sürpriz olmamalı. Bu gece Valencia ile Bursa’da oynayacakları maç hem güven olarak hem de içeride 3 puan vermeyerek avantaj sağlama açısından çok önemli bir test maçı olacak.

ertugrulsaglam_sl5

Bu sezon İngiltere 4 takımla en çok takım gönderen ülke. Pek fire vermiyorlar zaten. Big four’dan sadece Liverpool katılamadı, onun yerine ise ilk kez katılan Tottenham var. İspanya 3 temsilci ile Şampiyonlar Liginde. Real Madrid ve Barcelona tabii ki bu sezon da iddialılar. Diğer takım ise Bursaspor’un rakibi Valencia. İtalya’da Milano’lular Şampiyonlar Ligindeler artı Roma var. Juventus ise rezalet sezonda Avrupa Ligine bile zor katıldı. Türkiye’de zaman zaman liglerine burun kıvrılan Almanya ve Fransa da 3’er temsilci gönderiyorlar. Fransız takımları Lyon, Marsilya ve Auxerre liglerine iyi başlayamadılar ama Şampiyonlar Ligi farklı olabilir. Almanya’dan ise geleneksel olarak geçen sezonun finalisti Bayern Münih var. Schalke ve Werder Bremen ise en azından gruptan çıkmaya çalışacaklar. Portekiz, Rusya ve Hollanda ise 2’şer takım göndererek kalan diğer ülkelerden ayrılıyorlar. Portekiz’de sürpriz olarak ligin gediklisi Porto bu sefer yok. Benfica ve Braga temsil edecek onları. Hollanda’da ise Twente ve Milan ile Real Madrid’i rakip çeken Ajax var. Porto gibi ligin gediklilerinden diyebileceğimiz CSKA Moskova’da bu sezon yok. Onun yerine ise Spartak Moskova gelmiş. Diğer Rusya ekibi ise artık herkesin yakından tanıdığı Rubin Kazan.

Biz ise Türkiye’de tek temsilcimiz Bursaspor’un önemli maçında alacağı sonucu merakla bekliyoruz. Star TV, 21.45.

Hiç yorum yok: