26 Nisan 2010 Pazartesi

TSL Kader Maçı #2

caner

Sezonun kritik maçlarından bir diğeri bu hafta oynandı ve ligin kalan 3 haftası şekillendi. Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi İstanbul’da mağlup eden Bursaspor, Galatasaray’a aynı tarifeyi uygulayamadı.

Bu maçtan önce aslında sonucu bu maçı etkileyebilecek bir maç oynandı yine İstanbul’da. O maçı mükemmel oynamasa bile Fenerbahçe kazanmayı bildi. Yılmaz Vural’da Daum’la arasında ki buzları eritmiş, bu da o maçtan bir not olsun.

Are you ready

Maçta çok net bir pozisyonda Aykut’a takılan Ömer Erdoğan maçtan sonra ‘O maçın bizi etkilememesi lazım, biz her maçımızı kazansak şampiyon oluyorduk’ dese dahi yine de o maçın sonucuna göre farklı taktikler gibi düşünceler oluşabileceğini ve o maçın da etkili olduğunu itiraf ediveriyordu.

hakan balta

Her şey bir tarafa saha içinde ki mücadele görülmeye değerdi. Maçın başından beri top bir o kalede bir öbür kaledeydi. Bursaspor Sercan ve Volkan gibi hızlı oyuncularından faydalanmayı düşünüyordu. Bu oyunculara göre nispeten yavaş, pivot özellikli Turgay ise kulübede kalıyordu.  Galatasaray’da Rijkaard ise Neil ve Hakan Balta’yı stoperde kullanıp beke de Caner’i koyuyordu son maçlarda olduğu gibi. Caner her ne kadar hücumcu bir bek olarak iyi bir seçim olsa bile iş orta yapmaya geldiği zaman, dün işler hiç iyi gitmedi. Bursaspor ve Galatasaray’ın çok net bir çok pozisyonu içinde ilk yarının son dakikasında Volkan’ın yakın mesafeden topu tribüne dikmesi sanırım ilk yarının en net pozisyonuydu.

90 dakikayı 3’e bölersek maçın son bölümünün başlangıcında önce Ömer Erdoğan’ın kafa şutunu yakından Aykut çıkarıyor, hemen arkasından ise Keita’nın vuruşunda önce Ivankov sonra çizgi üzerinde Ali Tandoğan gole izin vermiyordu. Son 15 dakikaya kadar mükemmel bir tempoyla giden karşılaşmanın keyfini ise Bünyamin Gezer kaçırıyordu. Önce Neil’i sonra aradan dakika geçmeden, top oyuna girmeden Zapo’yu atıyordu ve takımları bu dakikadan itibaren daha kontrollü oynamak zorunda bırakıyordu.

zapo, kırmızı

Nitekim işin sonunda standartın üzerine çıkan iki takım puanları paylaştı. Bursaspor yarışta geriye düştü. Galatasaray ise yeni stadında Şampiyonlar Ligi oynama şansını büyük oranda yitirdi.

Hiç yorum yok: