29 Nisan 2010 Perşembe

Finale Son Adım

jugadores_corriendo_liverpool

Rezalet geçen bir sezon ama İspanya Kupası finali ve Europa League’de final şansı. Büyük takım olmak böyle bir şey sanırım. Ama hiç bir şey garanti değil henüz. Bu takım sezonu iki kupa ile de kapatabilir, sıfır da çekebilir.

Finale son adım da kişisel olarak sevmediğim bir takımın deplasmanına gidiyor Atletico. İlk maçta mükemmel bir oyun ortaya koymasa bile kazanması bu maç için avantaj sağladı. Bu sezon Europa League’de deplasmanda öyle ya da böyle hiç yenilmedi ve bu rütbeyle, bu istatistikle çıkacak Atleti Anfield’a.

Benitez ‘Bir çok takımın imrendiği bir yerdeyiz, ligde 4. lük için yarışıyoruz ve hala bir Avrupa Kupası kazanma şansımız var.’ demiş. Juve’ye gitmeden dalga geçmeye çalışmış yoksa ciddi mi bilmiyorum ama Liverpool’un hedefi hiç bir zaman 4.lük ya da Europa League kazanmak olmamıştır bence.

kadro

Kadroları genelde bir iki fireye rağmen doğru tahmin eden Marca’ya göre Benitez Babel’le başlayacak bu sefer. Atletico’da sadece Tiago oynayamıyor bu kupada. Onun dışında as kadro. Fakat Liverpool, Torres’siz başlayacak yine. Yine Marca’ya göre Kuyt tek forvet. N’Gog ise dışarıda kalan isim olmuş, doğal olarak. Etkisizdi. Atletico’da sistemsel bir değişiklik yok. Flores, Mourinho’nun dün geceki savunmasından biraz ders alabilmiş mi yoksa yine kendi bildiğini mi okuyacak göreceğiz.

Hiç yorum yok: