11 Nisan 2010 Pazar

El Clasico Sonrası



- Real Madrid, düne kadar kendi evinde oynadığı 15 maçtan 45 puan çıkartmayı başarmıştı. 16.maçta mağlubiyeti tattıran takım Barcelona oldu Real'e. Bugün biten başka bir seride Real'in 12 maçlık galibiyet serisiydi.

-Son 4 Clasico'dan galip ayrılan taraf Barcelona oldu.

- Real Madrid, geride kalan 30 haftada sadece 4 maçta gol sevinci yaşayamamıştı. (Sporting Gijon, Osasuna, Barcelona ve Bilbao) Bu maçların ortak özelliği hepsinin deplasmanda olmasıydı. 5.maç yine bir Barcelona maçı oldu Real için. Bu sefer kendi sahasında gol atamadan bitirdi Clasico'yu.

- Bir diğer ilginç ayrıntı ise 10'un laneti. 10 Kasım'da 4-0'ın rövanşında Alcorcon'u 1-0 yenmesine rağmen Kral Kupasından elenmişti Real. 10 Mart'ta ise yine kendi evinde Lyon'a elenip Şampiyonlar Ligi'ne elveda demişti Madrid temsilcisi. 10 Nisan'da ise bu sefer karşılarına çıkan takım Barcelona oldu ve La Liga liderliğini, geride kalan 31 haftayı göz önüne alırsak şampiyonluğa elveda dediler.


- Real Madrid, 11.haftada Barcelona'ya bıraktığı liderlik koltuğunu tekrar 25.haftanın sonunda alabilmişti. Barca, kadar uzun sürmedi zirvedeki hakimiyeti. 31.haftada tekrar Barcelona'ya devretmek zorunda kaldı. Bu sene 9 hafta liderlik keyfi süren Madrid, sadece 1 kez 11.haftada Barca'dan puan olarak üstün duruma geçebildi. Geri kalan haftalarda averaj farkıyla liderlik koltuğundaydı.

- Son 5 lig maçının hepsinde gol atmayı başaran Higuain bu maçta sezonun en kötü futbolunu oynadı. Lionel Messi ise son 1 ay içerisinde oynadığı son 9 maçta 14 gole, sezondaki 40.golüne imza atmış oldu, bugünkü golüyle.

Hiç yorum yok: