19 Nisan 2010 Pazartesi

TSL Kader Maçı #1

Bilica

Dün akşam ki derbiye damgasını vuran olay. Fenerbahçe maçı kazandı ama Bilica bu hareketiyle derbinin de önüne geçti. Maçın hakemi Hüseyin Göçek'in kalabalıkta göremediğini varsaysak bile yardımcının nasıl görüp müdahale etmediğini anlayamadık!

Ligde kalan 4 haftayı şekillendirecek bir maç oynandı Kadıköy'de. Fenerbahçe kazandı ve hem bir rakibini ekarte etti, hem de moral buldu. İlk yarı topa hakim olan taraftı kesinlikle. İkinci yarı bu üstünlüğünü kaybetse de Beşiktaş’a da bir tartışmalı penaltı pozisyonu ve bir penaltı hariç pozisyon vermedi.

fb_bjk57

Fenerbahçe sistemsel olarak zaten stabil bir takım. Beklenmedik bir taktiksel değişiklik ya da sürpriz bir oyuncu yoktu sahada. Alex yine klasik oyun kurucu rolündeydi, yine fark yarattı çok erken gol atıp. Böyle maçlarda erken golü bulan şüphesiz ki avantajlı oluyor. Alex'in kendisinin de dediği gibi attığı gol Beşiktaş'ın taktiğini ekarte etti. Beşiktaş'ta ise Denizli her ne kadar böyle maçlarda takımla oynamayı sevse de dün akşam, genel olarak oynattığı taktiği oynattı. Sadece İsmail tercihi biraz garip oldu, uzun zaman oynamadığı için ama fena da oynamadı Köybaşı.

fb_bjk63

Mustafa Denizli'nin maçtan sonra hakeme kızmaktan fırsat bulabildiği kısıtlı saniyelerde defansif sayılabilecek bir taktikle neden oynadığını da açıkladı. Fenerbahçe'nin yediği gollerden sonra paniklediğini ve iyi oynayamadığını ve önce rakibi yorup sonra 60’ civarında atılacak bir gol hedeflediklerini anlattı. Maçın başında bu düşünceyle sahaya çıktıklarını söyledi.
Alex'in nispeten bireysel becerisi ile attığı gol olmasa amacına ulaşabilirdi. Gole rağmen de ulaşabilirdi ama sonuçta olmadı.

Türkiye'de derbilerde Sergen, Alex, Tümer işte Hagi gibi adamlar maç alıyorlar. Dünyada artık böyle değil belki ama Süper Ligde durum böyle gibi görünüyor. Beşiktaş'ta öyle bir adam yoktu. O görevi yapmaya çalışan Almanlar vardı ama kesinlikle asli görevleri ve yetenekleri bu değil. Misal beğenmediğim Delgado bile deplasman derbilerinde gol atıp, asist yapıp skora etki etmiştir. Beşiktaş'ta bu eksikti. En azından dünkü maç için Fenerbahçe'nin kazanma nedenlerinden biri buydu.

fb_bjk19

Mantıksal çerçevede Beşiktaş'ın herhangi bir şampiyonluk şansı kalmadığı açık. Aynen bu hafta olduğu gibi ligin son grafiğini çizecek bir diğer maç haftaya oynanacak. Kader maçı#2 ise Galatasaray vs Bursaspor olacak. O maça göre her şey olur artık bu ligde.

Hiç yorum yok: