18 Aralık 2009 Cuma

Galatasaray - Atletico Madrid


Kura öncesi Hamburg veya Bilbao'nun gelmesini çok istiyordum. Bana en büyük hayal kırıklıklarını yaşatan 2 takımdır bunlar. Burak Akdiş'in son dakikada kaçırdığı vuruş sonrası televizyonun önüne kendimi nasıl attığımı hala hatırlarım. Hamburg'dan bahsetmeye zaten gerek yok. Kura çekimini izleyemedim ama anında telefonla haber verdi arkadaşlar. Bu turu geçersek Everton-Sporting galibiyle oynayacağız. Zorlu bir yol bizi bekliyor Avrupa Ligi'nde.

Oldukça zor bir eşleşme. Atletico Madrid'le ilgili kısa bir süre önce feyy bir yazı yazmıştı. Önümüzde Şubat ayına kadar vakit var. Şu anki oyunlarla bu kura hakkında bu favori, bu değil yorumu yapmak çok doğru değil. Takımlara yapılacak takviyeler olacak özellikle iki takımda defans hattına takviye yapmaya çalışacaktır. Atletico'da Aguero'nun durumu belli değil, takımdan ayrılabilir transfer döneminde. Bizim için oldukça güzel bir haber olur ama daha Aguero rüzgarından hesaba katılmayan, bu sene iyi başlamasa bile artık kendini ispatlamış Forlan'a sahipler. Ne kadar takviye yapılırsa yapılsın iki takımın maçlarının oldukça gollü-gol olmazsa ise pozisyon fırtınası yaşayacağımız maçlar şeklinde geçeceğine dair bir his var içimde. Hücum güçleriyle kendilerini ispat etmeye çalışan iki takım eşleşti çünkü. Çok zevkli 180 dakika izleyeceğiz.

Fenerbahçe ise Lille ile eşleşmiş. Lille'in son zamanlarda yakaladığı form durumu ortada ama dediğimiz gibi maçlar Şubat ayında oynanacak. O dönem tekrar yazarız bu eşleşmeler ile ilgili. Şimdi ne desek 2 ay sonra tüm şartlar değişmiş olacak. Fenerbahçe'nin turu geçmesi halinde muhtemel rakibi ise Liverpool-Unirea eşleşmesinin galibi. Liverpool'un sarılacak tek dallarından birisinin Avrupa Ligi olduğunu düşünürsek bu turda sürpriz yaşatmayacaklar,rakiplerini bekleyeceklerdir.

Hiç yorum yok: