17 Aralık 2009 Perşembe

500 # Xavi




Xavi, dün oynadığı Atlante maçıyla beraber Barcelona forması ile 500.maçına çıktı. 11 yaşında merhaba dediği Barca altyapısından yükselerek dünyanın en iyilerinden birisi arasına adını yazdırdı. Xavi'nin Barca formasını giydiği ilk maç 18 Ağustos 1998'de Mallorca ile oynanan İspanya Süper Kupası maçıydı. Çıktığı ilk maçın 16.dakikasında Barca kariyerinde ilk golüne imza attı. Maçı ise 2-1 kaybettiler Hector Cuper'in Mallorca'sına. Guardiola'nın ayrılmasıyla orta sahanın liderliği Xavi'ye devir oldu. 04-05 sezonunda ise 2.kaptan oluyordu. İstikrarın sözlük anlamının karşılığına adını yazabileceğimiz isimlerden birisi olan Xavi, ilk senesinde 17 lig maçı toplamda 26 kez Barca forması giydikten sonra sürekli arttırdı bu rakamı. 05-06 yılında geçirdiği sakatlıktan dolayı 5 ay sahalardan uzak kaldı, o sene sadece 22 kez formasına kavuşabildi. Kariyerinin en düşük rakamı bu oluyordu. Barca forması altında toplam 49 golde imzası var ayrıca Xavi'nin. 83 kez giydiği Milli takım formasıyla ise 8 gole imza attı.


Kariyerinde eksik olan 2 madalya var Xavi'nin. 2 Şampiyonlar Ligi, 1 Süper Kupa, 4 La Liga şampiyonluğu,1 Copa Del Rey, 3 İspanya Süper Kupa başarısı var Barca kariyerinde. Estudiantes ile oynayacakları maçı kazanırlarsa eksiklerin birisini daha tamamlayacak. Geriye Uefa Kupası kalıyor sadece, onuda alması için Barca'nın ligde ilk 4 dışında kalması veya gruplarda elenmesi gerekiyor, çok zor bir ihtimal gibi gözüküyor.

Milli takım kariyerinde ise 2008'de Avrupa şampiyonu oldu ve Euro 2008'in en iyi oyuncusu seçildi. Daha yazamadığım bir sürü ödülü ve Milli takım düzeyinde genç yaşında aldığı madalyalar var Xavi'nin. Oynadığı oyun ve partneri Iniesta ile bizi büyülemeye daha uzun süre devam edecekler.

Hiç yorum yok: