3 Aralık 2009 Perşembe

Kazanmak Zorunda Olmak

Cumartesi 21.45’te İtalya’da ki klasik rekabetlerden biri yaşanacak, Derby d’Italia. Ertesi gün ise dikkat çekici bir derbi daha var, Derby della Capitale.

İtalya derbisinin en önemli özelliği iki takımın da tarihinde ligden düşmemiş olmasıydı fakat Calciopoli ile bu durum tarih oldu. Yine de popülaritesi devam ediyor. Diğer taraftan Roma’lıların maçının ise tribünsel açıdan daha ateşli olması beklenebilir.

Kazanmak zorunda olmak, bahis aleminde sıkça kullanılır. Derbileri kazanmaya herkesin ihtiyacı vardır ama taraflardan biri genelde daha zor durumdadır ve kazanmak onlar için tek çıkıştır.

cover_cag_ferr

İtalya derbisinden başlarsak. Juventus, önce Fransa’da Bordeaux’ya sonra da Sardinya Adasında Cagliari’ye mağlup oldu böylece Torino’ya eli boş döndü. Şimdi önlerinde iki önemli maç var. İtalya Derbisi ve Şampiyonlar Liginde Bayern Munich maçı. İki maç da Torino Olimpico’da. Ligde oldukça geride kalan Juventus kazanmaktan başka çaresi olmayan taraf. Ya 3 puan alınır yola devam edilir ya da puan kaybedilir ve Ferrara eleştiriler altında Bayern maçına çıkar.

İtalya derbisi için kim kazanır anketi var gazetta’da. Ulaşmak için tıklayın.

Şu anki duruma bakarsak 54292 kişinin %84’ü Inter’in kazanacağını düşünüyor. Demek ki Juventus taraftarı henüz anketi keşfetmemiş.

Şimdiye kadar Serie A’da oynanan maçlarda 79-55 Juve üstünlüğü var, 45 maç berabere bitmiş. Ayrıca bu iki takım Serie tarihinin en çok gol atan iki takımı.

Lazio taraftar

Başkentte ise kazanmak zorunda olan taraf kesinlikle Lazio. Roma için en iyi zamanını yaşıyor diyemeyiz ama Lazio kesinlikle en kötü zamanlarından birini yaşıyor. Ligde sadece ilk 2 hafta kazanmayı başarabilen Lazio o zamandan beridir galibiyet göremedi. ( Serie A’da 14 maç haftası geride kaldı )

Dün akşam UEFA Europa League’de Red Bull Salzburg’a 2-1 yenilerek kupada üst tura çıkma şanslarını da yitirdiler. Taraftarların hava alanında ki protestosunu Rocchi ‘deribiyi kazanacağız’ diyerek geçiştirmiş. Teknik direktör Ballardini için işlerin çok iyi gittiğini söyleyemeyiz. Açıkça görülüyor ki hafta sonunda alınacak bir mağlubiyet ile Lazio yeni hoca aramaya başlar.

Ballardini

Lazio ve Roma arasında Serie A’da oynanan maçlarda ise Roma’nın üstünlüğü var : 43-33. 54 maçta ise beraberlik bozulmamış ki ilginç bir istatistik.

Francesco.Totti.1

Derbide en fazla oynayan oyuncu ise Francesco Totti. 27 kere Başkent derbisinde sahaya çıkmış. Hafta sonunda da sahada olabilir. Hala Lazio'da oynayan Sebastian Siviglia ise kısa bir dönem bile olsa Roma forması da giymişti.

Hafta sonunda ihtiyacı olanlar kazanabilecek mi? Ballardini ve Ferrara için zor maçlar. Bizim içinse güzel iki derbi ile keyifli bir hafta sonu.

Hiç yorum yok: