17 Aralık 2009 Perşembe

Aydın Futbolu Bırakmış



Konyaspor maçının üzerinden çok uzun zaman geçti artık. Aydın Yılmaz o günden sonra hep beklenen ama kendisini hiç bir zaman göstermeyen bir adam oldu. Maç bitse de gitsek havasında oynuyor Aydın, ne zaman şans bulsa. En basit işleri bile yapamayan bir adam haline geldi. Takımın en ilerisinde oynamaya alışık değil ama 2ye1'i bile yapamayacak bir hale gelmiş. Kaçırdığı gol önemli değil. O çalımı atmak yetenek ister kaleciye ama ondan sonra yaptığı vuruşu da ayrı bir yetenek ister. Keita, dün gece 4-5 kez Aydın'la 2ye1'e girmeye çalıştı ama hepsinde boşuna koşu yapmış oldu. İbb'de geçirdiği kısa kiralık dönemin ardından tekrar Galatasaray'a döndüğünde oldukça sevinmiştim. Kiralık dönemlerinde hep sakatlıkla uğraştı. Keşke A.Avcı'nın yanında biraz daha kalsaydı acaba daha farklı olur muydu diye düşündürüyor. Bir kanatta Arda, bir tarafta Aydın'lı bir kadro görmek hayalimdi açık konuşmak gerekirse. Galatasaray taraftarının büyük çoğunluğunda altyapıdan çıkan oyuncunun diğer oyunculara göre biraz daha fazla kredisi vardır her zaman.

2 sene boyunca oynadığı 2 tane maç hatırlıyorum ben sadece. Bir tanesi Skibbe döneminde iç sahada oynanan Antalyaspor maçı diğeri ise bu sene başında 3 asist yaptığı Netanya maçı. Onun dışında sahada bulduğu dakikaları olumlu kullanamadı. Bazen çok kısa süreler için girdi sahaya, o anlarda takımı sırtlamasını kimse beklemiyor zaten Aydın'dan. Mücadele ettiğini görsek bile yeter ama Aydın onu bile yapmıyor. Devre arasında Galatasaray'da kalması iyice zorlaştı artık. Futbol zekasını hiç ilerletemedi. Sadece hızına güvenerek top oynamaya çalışırsan oynatmazlar bu seviyede, Aydın sürekli topun önüne gelmesini o andan sonra hızıyla bir şeyler yapmayı bekliyor. Pas yeteneği zaten diplerde şu sıralar, üstüne ne zaman ne karar vereceğini kendisi de bilmiyor.

Merakla beklediğimiz, yıldızımız olacak dediğimiz isimlerden birisi göz göre göre kendisini bitirdi. Şans verilmedi çocuğa deriz genelde ama Aydın'a verilen şanslar çoğu genç isime verilmiyor bu ülkede. Jübilesini yapmış bir topçu gibi takılmaya ne zaman karar verdi bilmiyorum ama kafasını toplamazsa düştüğü yerde kimse Galatasaray altyapısından diye bu kadar tahammül göstermez.

3 yorum:

koala dedi ki...

Ne yazık ki, hiçbir ilerleme kaydedemedi. Rijkaard, kendisine çok fazla şans verdi, hatta benim için gerekenden bile fazlasını verdi. Olmayınca olmuyor, zorlamanın anlamı yok.

M.T dedi ki...

Aydın bi nevi bozuk saat gibi. Ama bu farklı bir versiyon. Bozuk saat günde en azından 2 kere doğruyu gösterir. Ama Aydın yılda 2 kez yapabiliyor bunu.

Adsız dedi ki...

valla şu saatten sonra geçmiş olsun. Devre arasında yollanır ki adnan polat bile üç senedir sabrediyoruz ama olmadı diyerek konu hakkındaki düşüncesini özetledi. Konya maçı da bir yere kadar be arkadaşım.