8 Temmuz 2010 Perşembe

İspanya Finalde


İspanya, kötü başladığı turnuvada vitesi tam anlamıyla yarı finalde yükseltti . Portekiz ve Paraguay maçlarında oyunun belli bölümlerinde istediklerini yansıtmışlardı. Fakat bugün maç boyunca üstün oldular, istedikleri gibi top oynadılar. Del Bosque'nin çeyrek finale kadar süren Torres inadı bugün bitti ve Del Bosque takımın en rahat oynayabileceği düzene geçti. İspanya'nın performansını Torres'in bu kadar etkileyeceğini turnuva başında kimse tahmin edemezdi.

Bugünde Alman orta sahasının topun peşinde koşmasını sağlayarak dağıttılar. 1-0'dan sonra 5 dakikalık bir Almanya baskısı geldi ama sonra nefesleri yetmedi beyaz formalıların. Onlarda sıkıldı sürekli topun peşinden koşmaktan. Almanya'nın İngiltere ve Arjantin karşısında bulduğu boş alanları bırakmadılar. Yinede Ramos-Mesut pozisyonu ve Casillas'ın Kross'un şutunu çıkarması kırılma anları oldu maçta. Almanya ancak bu şekilde sürpriz bir golle alabilirdi bugün bu maçı. Muller'de çok arandı Almanya'da bu maç.


Puyol'a büyük saygı ve sevgi duyarım. Barca'nın kaptanı uçarak geldiği topa penaltı sertliğinde bir kafa vuruşu gerçekleştirdi ve İspanya'yı tarihinin ilk Dünya Kupası finaline çıkarttı. Golden sonra yedikleri kısa süreli Alman baskısında ise iyice kendinden geçti, tek başına duvar oldu. Bu sene 1-0 kazandıkları Real maçında da böyle efsanevi bir performansı vardı Puyol'un, aynı bugün olduğu gibi o günde ayakta alkışlayacaktım tv başında.

Pedro'da yatıp kalkıp dua etsin arkadaşlarına. Çalım atacağım diye harcadığı pozisyonun ardından bugün elenen taraf İspanya olsaydı soyunma odasında yiyeceği dayaktan sonra uzun süre sahalara dönemezdi. Bu kadar aptalca, halı sahada bile yapılmayacak bir hareketi Dünya Kupası yarı finalinde yapmaya çalıştığı için yine dayağı hak ediyor aslında.

Hollanda-İspanya maçında favorim açık ara İspanya. Finalinde bu maçın bir benzeri olacağını düşünüyorum. Hollanda zaten çok fazla topla oynamayı sevmiyor bu turnuvada, hızlı çıkışlarla golü arıyorlar. Top zaten İspanya'da olacaktı bu maçta rakipte bunu isteyecek. Üstüne İspanya için bir diğer avantaj karşılarında Alman savunmasından kalitesiz bir savunma hattı bulacaklar. Brezilya maçında Hollanda'nın yediği gol gözümün önüne geliyor benim Van Marwijk'in gözünün önüne de Xavi-ıniesta ikilisi geliyordur herhalde. Robben'in çıkışları ve Sneijder'in vuruşlarına bakacak Hollanda. Buldukları şans gollerine bakacak olursak yine beklenmedik bir vuruş tüm dengeyi değiştirebilir maçtaki.

Hiç yorum yok: