4 Temmuz 2010 Pazar

Almanya 4 - 0 Arjantin



Arjantin'i çok zorlayan bir takım çıkmamıştı bu ana kadar. Nijerya-G.Kore-Yunanistan ve Meksika engellerini aşıp geldiler çeyrek finale. En ciddi rakipleri Meksika olabilirdi o maçta ise hakemin damgası vardı, zor geçecek maç erkenden bitmişti. Zor rakiplerle oynamasalar bile defans-orta saha arası boşluk ve defansın verdiği, güçlü rakipler karşısında açıklar vereceği belliydi. Almanya, bu açıkları, orta sahadaki boşluğu harika kullandı maç boyunca ve Arjantin'e İngiltere tarifesi uygulayarak evlerine gönderdiler. Maçın yarısı tamamen Hollanda-Brezilya maçının kopyasıydı. Baskın olan Almanya, skoru bulan Almanya, istediği gibi top oynayan ve rakibe fırsat vermeyen taraf Almanya. Fakat aynen Brezilya gibi 2.golü bir türlü bulamadılar ilk yarıda. Acaba dünün senaryosu bugün tekrarlanır mı dedik ama Almanya buna izin vermedi.


İkinci yarı başlangıcıyla Arjantin, Di Maria'nın önderliğinde şansını zorladı ama çok kısa sürdü bu şans zorlama. Almanya başta Schweinsteiger ve Muller önderliğinde bozguna uğrattı Arjantin'i. Sadece bu isim değil tabi Klose-Lahm ve Mesut'ta harikalardı. Almanya hakkında konuşurken tek bir adamdan bahsedemiyoruz hepsi çok iyiler, çok formdalar. İşte bu yüzden bugün 4-0'la turu geçen taraf oldular bir anlamda. Bir tarafta takım olarak sonuca ulaşmaya çalışanlar bir tarafta ise tamamen tek adamın ayağına bakarak ite-kaka ilerlemeye çalışan bir takım. Messi, turnuvayı gol atamadan kapatarak elindeki ilk fırsatı kaçırmış oldu. Ronaldo gibi hayal kırıklığı ile sonuçlandırdı turnuvayı. Ronaldo kadar eleştiri almayacaktır çünkü Ronaldo artist, kendini beğenmiş bir adam. Ronaldo'ya topçuluğundan çok vurulan yer bu nokta zaten. Etrafındaki isimlere bakarsak daha fazla ilerlemesi gereken adam Messi olmalıydı ama eleştirilmeyecek Messi rakibi Ronaldo kadar.

Müller'in hakemin verdiği basit bir sarı kartla yarı final maçında cezalı duruma düşmüş olması hem Almanya için hem bizim için çok kötü bir haber. Sadece İspanyollar seviniyordur bu karara. Güney Amerika takımlarının fire vermeden ilerlemesinden bahsederken yarı finalde sadece bir Uruguay takımı kalması da ilginç oldu. Bu postu Cambiasso-Zanetti diyerek bitirmek gerekir herhalde.

Hiç yorum yok: