6 Temmuz 2010 Salı

Abdul Kader Keita Al-Sadd'da



Sabah sürprizi niyetine Keita'nın Katar'a gittiğini öğrendik resmi siteden. Geçen senede bir sabah sürprizi ile sarı-kırmızılı formayı giyeceğini öğrenmiştik. Gösterdiği performans ile sarı-kırmızıya gönül vermiş herkesin beğenisini kazandı Keita. Topu ayağna aldığında ne yapacağını kimse kestiremiyordu, çok ilginç bir çalım da atabilirdi çok alakasız bir yerden orta yapacak diye beklerken kaleyi düşünebilirdi. Sonuç olarak Keita'ydı ve bu adamı izlemek inanılmaz zevk veriyordu saha içerisinde. Yaptığı bazı gereksiz, futbol dışı hareketleri konu dışı tutuyorum burada. Bu hareketleriyle gönderilmesinin en ufak bir alakası olduğunu düşünmüyorum.

Keita'nın gidişiyle, kim transfer edilecek, Keita'nın eksikliği nasıl kapatılacak vb. soruları transfer hamleleri bitmeden böyle olabilir, şöyle olacaktır diye konuşmak çok mantıklı değil. Keita'nın gönderilmesinde Rijkaard'ın onayı vardır kesinlikle. Rijkaard'a sormadan Keita gibi bir adamı neredeyse aldığın fiyata satmazsın. 15-16 milyonluk bir teklif gelir Rijkaard'a satmak zorundayız dersin nakit akışı, bir daha o tarz bir teklif gelmeme olasılığına karşılık. Fener maçı sonrası Rijkaard-Keita-Neeskens arası yapılan açıklamalar ortadayken Rijkaard'ın Keita'nın gidişine onay verdiğini düşünüyorum.


İşin birde Keita yönü var. Daha önce formasını giydiği bir takıma gitti fakat gittiği ülke Katar. Abdulkader Keita 1981 doğumlu. Üst seviyede top oynayabilecek deli gibi bir fizik gücüne sahip. Bu sene çok gördük 2 savunma oyuncusunu sırtına alıp top sürdüğünü veya delice attığı deparları. Fakat bu yaşta Katar'dan gelen teklifi kabul etmesi onun Avrupa'da kariyer yapma isteğinin olmadığını gösteriyor. Güzel bir para teklif edilmiştir Al-Sadd tarafından Keita'ya yıllık olarak ve o parayı tercih etmiştir kariyer yerine. Kafasının çok rahat olacağı, baskı yaşamayacağı bir yere gitmek istemiş demek. Katar'dan gelen teklifi kabul etmesinin benim gözümde başka açıklaması yok. Bu transferde oyuncunun isteğinin de payı var.

Galatasaray yönetimi Rijkaard ve Keita'nın onayını almadan, bundan sonrasını düşünmeden nakit para için gönderdiyse bu yazdıklarımızın bir anlamı kalmıyor tabi. Ne Rijkaard, ne Keita bunu kabul edecek yapıda adamlar değiller. Şimdi transferleri bekleme zamanı. Beklenilen yerlere düzgün isimler gelmezse, alınacak kötü sonuçlardan sonra H.Üstünel olayı,Keita'nın gidişi gibi etkiler bir anda devreye girer ciddi tepki alır A.Polat yönetimi.

Çok sevmiştik Keita'yı, fakat bundan sonra ancak fantastik bir harekete imza atarsa video sitelerinden ulaşabileceğiz Keita'ya.

Hiç yorum yok: