4 Temmuz 2010 Pazar

İspanya 1 - 0 Paraguay



Turnuvanın en büyük favorilerinden İspanya zorlu bir engeli daha aştı bu gece. Paraguay'ı Davi Villa'nın golüyle aşarak adlarını Almanya'nın karşısına yarı finale yazdırdılar. Bu gol İspanya'nın turnuvada 6., David Villa'nın ise 5.golüydü. 1950'de Brezilya'da düzenlenen kupadan sonra ilk kez İspanya yarı finale çıktı.

Maçın ikinci yarısı çok ilginç olaylara sahne oldu. 1 dakika içinde gelen 2 penaltı kararı, İspanya'nın penaltısının tekrarlatılması ve sonrasında gelişen başka penaltı pozisyonu, atılan golde topun artık girmem lazım içeri demesi. Maçın ilk yarısında tam anlamıyla kilitledi Paraguay rakibini. Xavi'nin uzaktan şutu ve Villa'nın soldan sıfıra inmesi harici pozisyon bulamadı İspanya. Torres'in turnuva başından beri devam eden silik oyunu bu maçta da devam etti. Hafta içi Marca'da düzenlenen ankette bu maçta Llorente'mi Torres'mi Villa'nın yanında çıkması gerekir diye soruldu. Çıkan sonuç ise Llorente olmuştu o ankette. Fakat Del Bosque, golcüsüne güvendi ve bu maçta da şans verdi kendisine. Bu inadı, bu güvenmeleri kendisine zarar veriyor. Torres'den önce ve Torres'den sonra farklı İspanya'lar izledik bugün. Torres'in yerine giren isim Llorente değil Fabregas olsa bile Villa'nın ortaya geçmesiyle bir anda İspanya çehre değiştirdi.


İlk yarıda İspanya'nın etkisizliğinin yanı sıra en çok konuşulacak olay Paraguay'ın iptal edilen golüydü. Yan hakeminde oldukça tereddütte kaldığı bir karardı. Cardozo'nun pozisyon içine girmesi golü iptal ettirdi. Maçın çehresi o andan itibaren değişebilirdi ama o zaman hafızalardan çıkmayacak 2.yarıyı izleyemezdik büyük olasılıkla. İspanya 2.yarı yine etkin olamazken bir anda Pique'nin Cardozo'ya yaptığı penaltı tüm maçın gidişini değiştirdi. Cardozo'nun penaltısını Aziz Iker kurtardı. Maçtan sonra Aziz Iker, Reina'ya şükranlarını sundu, Cardozo'nun penaltıyı vuracağı yeri söylediği için.


Bu olaydan 1 dakika sonra Villa birazda kendisini yere atarak kazandırdı İspanya'ya penaltıyı. Xabi Alonso, ikinci atışı gole çeviremedi ama pozisyonun devamında İspanya'nın 2.penaltısı güme gitti. Yan hakem gözü önünde olan pozisyonu veremedi, aslında yan hakeme gerek olmayan çok açık bir pozisyondu. Artık gol için yaratıldığına inanmaya başlayacağımız Pedro'nun vuruşu direkten döndü, üstüne Villa'nın vuruşu da aynı anda 2 direğe çarptı ama sonunda gol olmaya karar verdi top. Maç sonunda Cardozo'nun yaşadığı hayal kırıklığında İspanyol oyuncuların gidip, Cardozo'yu teselli etmesi çok güzel bir görüntüydü. Kaçırdığı penaltı Gyan'ın kaçırdığı penaltı kadar kritik değildi ama en az onun kadar büyük bir yıkım yaşadı Cardozo.


İspanya'nın rakibi Almanya. Oyun olarak bakarsak favori Almanya gözüküyor. Fakat İspanya'nın turnuvada bu zamana kadar gösterdiği oyundan farklı bir oyun ortaya koyacağını düşünüyorum Almanya karşısında. İspanya, Almanya'nın 2 maçtır yararlandığı boş alanları bırakacak bir takım değil en başta. Bu Dünya Kupası boyunca maç içlerinde zaman zaman iyi oynayarak sonuca gittiler. Bunu her zaman yapabilirler. O potansiyel var İspanya'da. Topun ayaklarında kalmasını isterlerse, benim gözümde engelleyecek takım yok İspanya'yı. Benim yarı finaldeki favorim İspanya. Almanya finale çıkarsa da üzülmem. İngiltere-Arjantin-İspanya hattından finale gelecekler. Hatta grupları katarsak en önemli işi şu ana kadar Almanya yaptı bu Dünya Kupası boyunca. Her şartta harika bir maç olacaktır yarı final maçı.

Sıkıcı geçiyor denen Dünya Kupası, 2 gün boyunca yaşattığı heyecanla inanılmaz bir ivme kazandı. Bunu bekliyordum açıkçası. Geriye sadece 4 maç kaldı, bunun sonunda bu heyecanı tekrar yaşamak için 4 sene daha bekleyeceğiz. Tadını çıkarmak lazım.

Hiç yorum yok: