22 Eylül 2009 Salı

Shabani Nonda

Maç hakkında yazacak fazla bir şeyim yok açıkçası. 8.dakikada 10 kişi kalacak ve muhtemelen 1-0 geride oynayacak bir Kasımpaşa karşısında galibiyeti 88.dakikada kopardık. Geride kalan 82 dakika antrenman havasında geçebilirdi. İlker Meral'in çalışmaları maç içinde tek bariz hatayla sınırlı kalmadı zaten.

Başlıktaki adamdan bahsedelim biraz. 3 gol atarak galibiyeti getirdi Nonda, doğal olarak açık ara maçın kahramanı oldu. Sercan transferinde Nonda'nın ismi takasta geçince Sercan'ı istememe rağmen pek mutlu olmayacaktım transfer gerçekleşseydi. Kadroda bulunması gereken bir adam olduğunu düşünüyordum Nonda'nın. Yedek kalınca sorun çıkartmayan, futbol zekası oynadığı mevki açısından üst düzey olan bir adam Nonda. Bugün attığı 3 golle harika bir istatistik yakaladı Nonda. Kısaca bakalım Nonda'nın bu seneki istatistiklerine ;

Nonda bu sene Galatasaray formasıyla 7 maça çıkmış. İlk önce Uefa Avrupa Ligi performansından başlayalım. Aslında çıktığı maç sayısını 6 maç olarak baz alabiliriz, çünkü Nonda Tobol'u İstanbul'da 2-0 yendiğimiz maçta 90.dakika oyuna girmiş. Netanya'yı deplasmanda 4-1 yendiğimiz maçın son 12 dakikası görev vermiş Rijkaard Nonda'ya. Bu maçtan sonra Nonda açılmaya başlıyor. Maccabi Netanya'yı 6-0 yendiğimiz maçta 90 dakika görev alıp 3 gole imza attı. Daha sonra Tallin deplasmanında 73 dakika sahada kalıp takımın tek golüne imza atan isim oluyordu.


Ligde şu an gol krallığının zirvesinde oturuyor. 6 maçın 3 tanesinde forma şansı bulabildi. Hiç ilk 11 çıkamadı ligde. İlk Gaziantepsor maçının 68.dakikasında oyuna girip,golünü attı. 4.hafta bugün olduğu gibi zor geçen bir maç olan Ankaraspor maçında 2.yarı oyuna girdiği Kewell'la beraber maçı değiştiren isim oldu. 60.dakikada oyuna girip takımın 3.golünde adını yazdırdı. Bugün Kasımpaşa maçında 45.dakika görev alarak 3 gole imza attı Shabani.(3x10cm) Ligde görev aldığı 97 dakikada 5 gole imza attı Galatasaray adına.

Toplamda 7 maç 283 dakika 9 gol.

Baros'un arkasında bekleyen,sezon başından beri bu istatistiklerle, bu verimlilikle oynayan ve yedek kalmayı sorun etmeyen alternatif forvet. Daha ne istenir diyelim, formunu devam ettirir umarım. Bu yazıdan Baros'dan memnun olmadığım anlamı çıkmasın sadece alternatifi olan adamın harika formundan bahsetmek istedim, yoksa Baros'tan da aşırı derece memnunum.

Bu kadar istatistikten bahsetmişken son olarak Kaptan Arda Turan'a parantez açalım. Kaptan ligde 8. toplamda 15.asistini yaptı bugün Nonda'nın 2.golünde.

İstatistik bilgileri için transfermarkt.de'den faydalandım bu arada.

6'da 6 ile devam etmek güzel, İlker Meral yüzünden rahat izleyeceğimiz maçta stres yaptık ama galibiyete daha fazla sevindik sayesinde. Galatasaray açısından en faydalı işi bu oldu İlker Meral'in. Maçta ilginç olaylarda vardı. Keita'nın aldığı darbeden sonra gözünün dönmesi, Rijkaard ve Arda'nın sakinleştirme çabaları, ilk başta bahsettiğimiz gibi Ali Güneş'in 2 kırmızı kart görmesinin gerekmesi, Nonda-Keita işbirliği vs. gibi.

Hiç yorum yok: