1 Eylül 2009 Salı

Aranan Adam : Ayhan Akman


- Sezonun başından beri istediğimizi yansıtamayan Galatasaray'ı ilk kez gördük bugün. Böyle maçlar yaşanacak sezon içerisinde. Önemli olan böyle oynadığımız maçları kazanmayı bilmek ve sebebini bulmak. Bugün, bizim en büyük kabuslarımızdan birisi olan uzun top olayının geri dönmesinin sebebi Ayhan'ın eksikliği oldu. M.Sarp ve Topal'ın uyumsuzlukları, ileriye top taşımak için en büyük düşüncelerinin topu beklere açmak olduğu oyuna Elano'da ayak uydurunca bol bol uzun top izledik. Keita'nın topla buluştuğu dakikaları saymazsak. Sarp ve Topal tamamen aynı özelliklere sahip isimler. Oyunun hücum yönünde Ayhan kadar verimli değiller. Ellerinde Neeskens-Rijkaard gibi iki fırsat varken kendilerini geliştirmek istesinler gerisi gelir. Ayhan'ın topla ileri çıkma, adam eksiltme, ileri uçta bulunan isimlerle sağladığı pas alış-verişi oldukça yararlı oluyor doğal olarak. Ayhan, Galatasaray kadrosunda belki Arda ile beraber alternatifi üretilemeyecek en önemli isim benim gözümde. Geçen sezon sözleşme yenilediği zaman yine bahsetmiştim Ayhan'dan.

- İlk 15 dakika içinde Ömer Aysan, 4 kez bomboş bir koridorda topla buluştu. Hakan, 2.yarı toparlansa bile sergilediği bu performans açık ara Galatasaray forması ile en kötü performansıydı. Toparlanır Hakan ama bugün oynadığı maç yakışmadı kendisine. Servet- oyuna girdikten sonra Aydın sahanın iyilerinden oldular. Keita'dan bahsetmeye gerek yok, top ciddi anlamda ayağına yapışıyor. İlk kontrolü düzgün yaptıktan sonra karşısında bulunan savunma oyuncusunun topu alma olasılığı çok düşük oluyor. Kaptan'ın asisti Kewell'ın golü gözlerin önüne Olympiakos maçını getirdi direk.

- Rijkaard, yaptığı değişiklikler ve bu isimlerin skora yaptığı direk etki ile oldukça fazla olan kredisini arttırmaya devam ediyor. İsimlerinden dolayı oldukça tartışılmazdılar, üstüne koyarak ilerliyorlar. Bizim ülkede önemlidir bu tarz olaylar. Uzun bir aradan sonra 4 maçta 12 puanla lige başladık. Milli maç arasından sonra Beşiktaş derbisi ile ligde en zorlu maçımıza çıkacağız. Milli maçlardan sonra, maçın ertelenmesi gerekir mi haberleriyle zaman geçiririz biraz.

Hiç yorum yok: