6 Eylül 2009 Pazar

Arjantin 1 - 3 Brezilya



Beklediğimiz güzellikte bir maç olmadı Arjantin-Brezilya maçı. Nedense her zaman Brezilya tarafında alırım safımı bu rekabette. Maç beklendiği gibi geçmese bile maçın içinde insanı ayağa kaldıran güzellikler eksik değildi. Datolo'nun golü tam maça heyecan getirebilir derken, sahneye Kaka ve Fabiano ikilisi çıktı. Kaka'nın pası ve Fabiano'nun o açıdan yaptığı harika aşırtma, ders diye gösterilir. Maçın geneline baktığımız zaman, Brezilya hücum yapmadan 3 gol attı. Duran topların başına geçmekten başka maç içinde kayıp olan Elano'nun asisti ve Arjantin defansının bırakın,vursun bakalım ne olacak diye Luisao'yu izlemeleri ilk golü getirdi. İkinci golün başlangıcı yine bir duran top. Ceza sahası içinde kalan topu Kaka çevirdi olmadı,tekrar vurdu Brezilya olmadı en son Fabiano tamamladı. Bu sıra Arjantin defansı yine izlemekle meşguldü. Brezilya'nın iki kanat oyuncusu Elano ve Robinho'nun kaçak güreşmeleri, arkada oynayan beklerin Maicon ve Andre Santos'un çok fazla çıkamamaları yükü tamamen Kaka'nın üstüne bindirdi. Duran toplar olmasa kolay gol bulabilecek bir görüntüsü yoktu Brezilya'nın ilk yarı.

Aguero'nun ilk 11'de başlamasını bekliyordum ama baba Maradona yanında oturtarak başlamayı seçti. Maradona, maç boyunca dikildi ayakta, hiç umudum yok görüntüsü verdi maç içinde donuk bakışlarıyla. Lucio ve Luisao'nun harika performansı arasında kaybolan Messi-Tevez ikilisine Maxi ve Datolo'da eşlik edince top sadece Arjantin'in ayağında gözüktü,Veron topu sağdan aldı sola açtı ama tehlike yaratamadılar. İkinci yarı Aguero hatta Milito'nun girişi biraz daha canlandırdı Arjantin hücum hattını. Lucio ve Luisao o dakikalardan sonra zorlanmaya başladılar. Veron'un eski günlerine yakın performansı Arjantin için maçın en olumlu yanı. Riquelme'nin olmadığı bir Arjantin'i izlemek açıkcası bana zevk vermiyor. Messi-Aguero gibi isimler güzel ama Riquelme'nin saha içi duruşu bile çok farklı bu yeni nesil yıldızlardan bana göre. Analım buradan kendisini.


İki Tsl oyuncusunu Brezilya Milli Takımının ilk 11'inde izlemek ayrı bir zevkti. Oyuna sonradan giren depresif insan Adriano'nun Oscar'lık hareketi ise maçın sonlarına doğru tebessüm getirdi yüzüme.

Brezilya bu skorla 2010'a adını yazdırdı. Arjantin'in durumunu takip edeceğiz bundan sonra. Bu performansıyla 2010'da çok farklı bir Brezilya göreceğiz. Her turnuva öncesi olduğu gibi en büyük favori olacaklar benim için.

Hiç yorum yok: