1 Eylül 2009 Salı

İspanya'da ilk hafta


- La Liga, Usain Bolt'un başlama vuruşuyla açıldı cumartesi akşamı. İlk maç Real Madrid-Deportivo arasında oldu. Yıldızlar sahadaydı ama beklenen oyunu sergileyemediler. Deportivo oldukça zorladı Real'i maç boyunca. Ronaldo aynı Zlatan'ın yaptığı gibi kendisini kanıtlama peşinde şimdilik. Kaka ise basit ama her zaman olduğu gibi faydalı oynadı. Garay-Albiol ikilisinin performansı önemli. Pepe gelince mecbur birisi kesilecek. İsim olarak Albiol öne çıkıyor ama performansları belirleyecek Pepe'nin partnerini. Lass'ın ceza sahası dışından şutu kurtardı Real'i. 10 numarayı almış Lass,10 numara oyun oynadı maç boyunca.

- Barcelona,120 dakikalık Shaktar maçının ardından Sporting ile oynadı bugün. Messi-Iniesta-Henry sahada yoklardı. Aynı Ronaldo'nun yaşadığı kendini kanıtlama sendromunu Zlatan'da yaşıyor. Sisteme ayak uyduramadığı belli ama kolay değil tek adamlıktan çıkıp,takım oyununa uyum sağlaması. Hala Barca hücumları sırasında nerede duracağını tam kestiremeyen bir görüntüsü var. Attı bugün golünü,rahatlamıştır birazcık. Geri kalan 2 gol kornerden geldi Barca adına. Jose Mourinho'da Nou Camp'ta yerini almıştı bu maç. Shaktar'ı yıkan golün sahibi Pedro, ilk 11 çıktığı maçta güzel oyunuyla bana daha fazla dikkat edin mesajını verdi bu arada.

- Cumartesi gününün 2.maçı ligin iki yeni takımı Zaragoza-Tenerife arasında oynandı. Zaragoza'nın ileri ucunu taşıyacak adamlar belli. Pennant-Arizmendi ve Uche. Fakat arkadan gerekli desteği görecekler mi, ilk maç için soru işareti yarattılar. 1-0 kazanmayı bildiler ama maçı. Tenerife'de kazanabilirdi, biraz daha becerikli olabilselerdi. Tenerife'de Kome çok göze çarptı ilk maç, yaptıkları ve yapamadıklarıyla. İyi mi, kötü mü anlayamadığımız adamlardan birisi olabilir.

- Getafe, harika bir başlangıç yaptı sezona. Granero'yu Real'e geri gönderip yerine Parejo ve Codina'yı aldılar Real Madrid'den. Real'in arka bahçesi olarak çalışıyorlar ligde diyebiliriz. Transferin son günü yine Real'den Miguel Torres'i kattılar kadrolarına. İyi bir savunma adamıdır Torres, Real 2 sene sonra tekrar alabilir. Racing deplasmanını çok kolay geçtiler yine Real'den bildiğimiz Soldado önderliğinde. Soldado'nun 3 golü ve gelen 4-1'lik skor ilk haftayı lider kapattırdı.



-Valencia-Sevilla maçı beklentileri karşılamadı ilk hafta. Valencia, Mata ve P.Hernandez ile 2-0 kazandı. Kanoute ilk yarının sonu atılmasa zor gelirdi goller. Pablo'nun golü ilginç oldu zaten.

- İlk haftanın en büyük hayal kırıklığı Atletico Madrid oldu. Malaga, 3-0 gibi net bir skorla gönderdi deplasman fakiri Atletico'yu evine. Espanyol'dan bu sene büyük umutlar besliyorum ama ilk hafta San Mames'ten çıkamadılar. Maçı yayınlayacağını yazıp, söyleyen Ntv'de maçı yayınlamayarak büyük ayıp etti. Pazar akşam üstünü o maça göre ayarlamıştık. İnternetten link bulmak sorun değil ama Justin premium olayı ve Türk Telekom'un harika bağlantısı ile ne izlediğimizi anlayamıyoruz.

Toplu Sonuçlar ;

Real Madrid 3 - 2 Deportivo
Zaragoza 1 - 0 Tenerife
Barcelona 3 - 0 Sporting
Valencia 2 - 0 Sevilla
R.Santander 1 - 4 Getafe
Mallorca 2 - 0 Xerez
Osasuna 1 - 1 Villareal
Almeria 0 - 0 Valladolid
Malaga 3 - 0 Atletico
Athletic 1- 0 Espanyol

Hiç yorum yok: