16 Eylül 2009 Çarşamba

La Liga'da 2.Hafta


Erişim sorunu sebebiyle La Liga'nın 2.haftasıyla ilgili yazamamıştım. İspanya'da 2.hafta geride kalırken Barcelona ve Real Madrid kazanmaya devam ettiler.

- Getafe karşısına Messi'yi yedek oturtarak başlamıştı Guaridola. İlk yarı Albin ve Soldado'nun direkten dönen topları Barca'yı oldukça tedirgin etse bile ikinci yarı Messi'nin oyuna girmesinden sonra Barcelona maçı kendi lehine çevirmeyi başardı. Ibrahimovic 2.haftayı boş geçmedi, 1 gol 1 asist ile maçı tamamladı. Barca için en sevindirici haber Iniesta'nın sahalara geri dönmesi oldu.

- Real Madrid, Espanyol'a konuk oldu. Espanyol'un yeni stadı El Prat'ta oynanan ilk lig maçıydı bu maç. Real Madrid, Granero-Guti ve Ronaldo'nun golleriyle 3-0'lık galibiyeti elde ederken Kaka'da yaptığı 2 asistle maçın yıldızı oldu. Granero'nun gelmesine sevinmiştim ve rotasyonda oldukça faydalı bir isim olacağını düşünüyordum. Oldukça faydalı başladı sezona. Espanyol ise oynadığı kötü oyunla beni şaşırtmaya devam ediyor.

- Geçen hafta hezimete uğrayan iki takım Atletico Madrid ve Santander Vicente Calderon'da karşı karşıya geldiler. Atletico Madrid'in kazanmasını bekliyordum bu maçı. İlk golü buldular, Santander eşitliği sağladı ve ilk yarı bu şekilde bitti. 2.yarı Santander'in 10 kişi kalmasına rağmen Atletico Madrid skoru lehine çevirmeyi başaramadı. Dün Apoel önünde alınan 0-0'lık sonuç sonrası A.Resino için çanlar çalmaya başlayabilir.

- Valencia, bu sene Barca-Real ikilisini takip ederim diyor ilk 2 hafta gösterdiği performansla. Valladolid'i deplasmanda 4-2 ile geçtiler. Villa-Silva ve Mata üçlüsü sene boyunca yapmaya çalışacakları gibi takımı taşımışlar. Manu'dan ismini duyduğumuz Manucho'da Valladolid'in 2.golüne imza atmış.

- Villareal-Mallorca maçının özetine denk gelirseniz kaçırmayın. Euro2008'de İsviçre maçında yaşadığımız yağmurlu havanın bir benzeri yaşanmış bu maçta. Topun oldukça zor hareket ettiği zeminde ilginç pozisyonlar ortaya çıkmış. 1-1'lik beraberlikle bitti bu maç.

- Sevilla, kendi sahasında Zaragoza'yı 4-1'lik skorla geçti. Athletic Bilbao, sezona 2de2 yaparak başlayan takımlardan oldu Xerez'i deplasmanda 1-0 yenerek.

Espanyol 0 - 3 Real Madrid
Getafe 0 - 2 Barcelona
Valladolid 2 - 4 Valencia
Villareal 1 - 1 Mallorca
Xerez 0 - 1 Bilbao
Sevilla 4 - 1 Zaragoza
Deportivo 1 - 0 Malaga
Sporting 1 - 0 Almeria
Atletico 1 - 1 Racing
Tenerife 2 - 1 Osasuna

Hiç yorum yok: