10 Temmuz 2009 Cuma

Kaptan

Arda Turan'a Galatasaray yönetimi önümüzdeki sezon hem 10 numarayı hem de 1.kaptanlığı uygun görmüş. Açıkcası geç kalan bir gelişme oldu bu kaptanlık mevzusu, Hertha maçında bu hamle yapılmalıydı. Ama geç olsun güç olmasın diyelim, çok yakışacağına inandığım bir seçim oldu bu. Hasan Şaş'ın takımdan ayrılmasından sonra, altyapıdan gelmesi, lider vasfı ve sempatik tavırlarıyla bu görevin altından eksiksiz olarak kalkacaktır. Önceki kaptan Ayhan ise 2.kaptanlığa getirilmiş ve konuşmasında bu durumu hiç sorun etmeyeceğini söylemiş. Kendisine de yakışan budur, böylesine abi-kardeş ilişkisi bir çok takımın hiç anlayamacağı bir şey. Sırtında her zaman dilinden düşürmediği Metin Oktay'ın 10 numarası ve taraftarı olduğu klüpte bayrak adamlığa yürümesi Arda açısından bu sezonu çok farklı kılacaktır.

Bu kararın bir diğer yönü ise renklere sempati duyan, altyapılara gelme ihtimali olacak çocuklara da mesaj vermek. Bir gün sizler de Arda gibi sembol olabilirsiniz mesajını bu hamleyle çok açık bir şekilde vermiştir, ki o yaştaki çocuklara çok büyük heyecan verecek bir düşüncedir bu. Aziz Yıldırım'ın da transfer zamanında aksini planlasa da bilmeden desteklediği bu düşünce (parayı bastırır Arda'yı alırım mantığı ve karşılığında paranın herşeyi satın alamayacağının bir kez daha görülmesi) ilerleyen zamanlarda Galatasaray'a çok olumlu dönecektir. Bir diğer altyapı pırlantası küçük kaptan Uğur Uçar'ı da önümüzdeki senelerde diğer kaptan olarak görmek en büyük arzumuz.
Çocukluğumda şuyluydum, buyluydum diyip de parayı görünce bukalemun olanlara, paraya tamah edenlere inat Adam gibi adamsın Sipsi ...

Hiç yorum yok: