28 Şubat 2009 Cumartesi

Şampiyonlar Ligi 2.Tur İlk Maçları


2.Turun en önemli maçı doğal olarak Inter-Manu maçıydı. Büyük çoğunluğun gözleri o maça kilitlenmişti. Maçın ilk yarısında bariz bir Manu üstünlüğü vardı. Net pozisyonlar bulan, Inter'e nefes aldırmayan bir oyun ortaya koydular. Mourinho'nun yüz ifadesinden anlaşılıyordu zaten ilk yarıda maçın gitmek üzere olduğu. Defansta Vidic'in yokluğunda Zlatan-Adriano ikilisinin ekmek çıkarabileceği konuşuluyordu ama ilk yarıda ciddi anlamda en ufak rahatsızlık veremediler Manu defansına. Muntari-Cambiasso ve Stankovic üçlüsünün ileride bulunana ikiliye yeterli desteği verememesi özellikle Zlatan'ı sürekli 2-3 Manu'lu oyuncuyla boğuşmak zorunda bıraktı. Inter'in bu sene en önemli 2.ismi Maicon'da gereken çıkışları Evra'nın karşısında yapamayınca Inter tam anlamıyla durdu. 2.yarıya Jose'nin soyunma odasında attığı fırçayla giren Inter istediği fırsatlara yaklaştı az da olsa. Kısa sürdü ama bu baskı. İtalya deplasmanından özellikle JM'nin takımından alınan 0-0'lık beraberlik Ferguson için güzel sonuç. Rövanş maçı için hiçbir şey kestirilemez ama bu iki dev söz konusu olduğunda. İbre Manu'dan gönlümüz Jose'den yana.

Real Madrid, Juande Ramos önderliğinde mükemmel bir çıkış yakalamışken Liverpool maçına da aynı ümitle bakıyordu ama sonuç istedikleri gibi olmadı. Geçici başkan Boluda 3-0'lardan falan bahsediyordu, büyük konuşmamak gerektiğini anlamıştır. Benitez, deplasmanda aldığı 1-0'lık galibiyetin rövanşında turu bırakmaz kolay kolay.

Porto,Vicente Calderon'u resmen dar etmiş Atletico'ya. Helton'un ikramı ve 2 gol atan Lisandro ile Hulk'un son vuruşlarda başarısız olmaları çok net bir skoru kaçırtmış Portekiz temsilcisine. Arsenal, penaltı golüyle Roma'yı 1-0 ile geçerken maçtan çok Gallas ve Toure'nin 2.devrenin başlangıç düdüğü çaldıktan sonra, soyunma odasından can havliyle sahaya çıkmaları konuşuldu.

2.Turda en net skoru Ribery önderliğinde Bayern aldı. Sporting'i 5-0 ile geçerek 2.maçı antreman havasına çevirdiler. Lyon, Barca karşısında kafa kafaya mücadele etmiş. Juninho, yine klasını konuşturmuş, sonlara doğru Lloris direnmeye çalışmış ama galibiyeti koruyamamışlar. Barca'nın atttığı beraberlik golü Nou Camp'a büyük umutlarla gitmesini engelliyor Lyon'un. Bu arada Barca'da ciddi bir form düşüklüğü olduğu göze çarpıyor. Zaten aldıkları sonuçlarla belli ediyorlar bunu.

Toplu sonuçlar ;

Inter 0-0 Manchester Utd.
Real Madrid 0-1 Liverpool
Lyon 1-1 Barcelona
Atletico Madrid 2-2 Porto
Arsenal 1-0 Roma
Sporting 0-5 Bayern Münih
Chelsea 1-0 Juventus
Villarreal 1-1 Panathinaikos

1 yorum:

Adsız dedi ki...

The Palestinian leader Mahmoud Abbas' recent drastic reorganization of the national security is one sign to this effect. As a matter of fact, there are some news stories that have made such a strong impact on the society that some of them have even won accolades. They’re the real Mc - Coy and are as old as the date on their front page. The process of printing conditions requires alteration of flow from a fan or pump. Thats why Indian Hindi papers are very popular in all corners of India.

Check out my web page - click here