24 Şubat 2009 Salı

Bülent Korkmaz # 2


Bir gün gerçekleşeceğine kesin gözüyle beklenen buluşma Skibbe'nin gitmesinden sonra gerçekleşti. Büyük Kaptan yuvasına Florya'ya bu sefer teknik direktör olarak geri döndü. Kendisinden,başarılarla dolu kariyerinden bahsetmeye gerek yok zaten. Bülent Korkmaz'ın gelmesine bir yanım oldukça çok sevinirken bir yanım acaba diyor sürekli. Yine bir kriz dönemi, yine camianın efsanelerinden birisi kurtarıcı olarak getiriliyor. Yine harcanacak birisi daha mı sorusu kurcalıyor sürekli.

Kaptan'ın ayrılışı büyük yara bırakmıştı taraftarda, yanında olmayan yoktu. Daha sonra Gençlerbirliği-Galatasaray maçında yaşanan bir hadise var. Kırgınlık yarattı Kaptan'ın o hareketi. Anlık bir hareketi,tepkisi başkalarına olan kızgınlığını yanlış şekilde sergilemesinden dolayı çocukluk kahramanlarımdan birisini silemedim. Ben çocukken ileride Kral atıyordu, geride Kaptan geçit vermiyordu. Biz büyüdük, onlar hala aynı işi aynı ruhla yapıyorlardı. Kırdı bizi o hareket ama geri dönüşü olmayan,tamir edilemeyecek bir kırgınlık değil, olmamalı. Erciyes'i ligde tutmaya çalışırken, Fortis finalinde, Bursa-Gençler maceralarında sürekli başarılı olmasını istedim. Erciyes'in maçlarını takip ettim(k) Kaptan yine zoru başaracak diye. Son 2 deneyiminde başarısız oldu. Bu dönemde İngiltere'ye gidip kursa girdiği falan yazılmıştı, ne kadar doğru-gitti mi bilemiyorum. En azından biliyorum sahada amaçsızca gezinen isimlere yer vermez, taktikten sonra gerekli motivasyonu-gazı ne isim koyulursa onu verecek adamdır Kaptan. Saha kenarında yenilgiye isyan eden bir adam görecek herkes.

Uzun süredir konuşulan kaptanlık mevzusu(Arda'yı haklı bulmuşumdur bu konuda) gerçek Kaptan'ın gelmesiyle konuşulmamak üzere kaldırılacaktır tozlu raflara. Tek dileğim 1-2 kötü sonuçta ortaya atılmaması, uzun yıllar takımın başında kalması. Gerçi son dönemde bizim takımın başında kalmayı başarmak cidden zor iş. Perşembe akşamı Sami Yen'de olamayacağım için zaten içim acıyordu Kaptan'ın tekrar yuvaya dönüşünü kaçıracağımı bilmek daha fazla acıtıyor.

Hiç yorum yok: