24 Şubat 2009 Salı

Skibbe gider


Kocaeli maçından sonra birşeyler yazmak için oturmuştum ama kendi evinde Sami Yen'de 5 yiyen bir takım hakkında yazlacak ne olabilir.Skibbe'nin iflasıydı dün gece yaşananlar. Sene başında 08/09 Galatasaray yazısı yazmıştım. Yanıldığımız kısımlarda olmuş. Meira'nın Song'u aratmayacağını düşünmüşüm pis patlamış o öngörümüz. Yazının aklımda kalan en önemli kısmı ise ; '' Şu an mevcut kadroda Galatasaray için kapalı kutu olan tek isim Skibbe. Elinde bulunan kadro Türkiye’nin en alternatifli-en yetenekli-en geniş kadrosu. Bu kadroyu doğru yönetmesi halinde Avrupa’da başarılı sonuçlar gelecektir.'' Alternatifli kadroyu sakatlık belası yüzünde çok istediği gibi kullanamadı belki ama geriye kalan oyuncu tercihlerinde-değişikliklerinde ciddi hataları vardı. Kocaeli maçında saha içinde yapılmayan müdahaleler, garip bir taktiksel anlayış..

İşin garibi Galatasaray Uefa'da yani Avrupa'da başarılı sonuçlar aldı.. Geçen sene Avrupa'da yerlerde sürünen takımı Benfica-Hertha-Bordeaux gibi zorlu deplasmanlardan geri getirdi. Sami Yen'de Olympiakos maçı ezici bir oyunla kazanıldı. A.Wien-Helsinborg facialarını geçen sene yaşamış bir takım ve taraftarlarna ŞL'den elenmeyi bile unutturmuştu oynanan karakterli futbol. Onun fişini çeken ise Türkiye'de sergilediği performans oldu. Burada oyuncuları lige,şampiyonluğa hatta seneye mutlaka alınması gereken Avrupa Kupası biletine ciddi motive edemediği gözüküyor.


Galatasaray'la-Türk basınıyla uyuşamadı. Kaybedilen puandan sonra yaptığı 1 puan iyidir açıklamasını kimse beklemiyordu, Almanya'da veya başka bir ülkede normal karşılanabilirdi ama bizde vizyonu küçük diye nitelendirildi.

Onu takımın başına getiren yönetim bile ilk günden sonra arkasında değildi. Sanki kendilerinden önceki yönetimin adamıymış gibi davranıldı. Yardımcılarının gönderilmesi A.Polat-A.Sezgin tarafından ortaya konulmuş net bir tavırdı yanlış bir harekette olsa. Bize 5 atarak tanıtmıştı kendisini, 5 yiyerek veda etti. Avrupa'da elde ettiği sonuçlar dışında iyi hatırlanması zor gözüküyor. Sene başında yola çıkılan hedeflere baktığımızda bugün durum kötü. Liderin 8 puan gerisinde bir takım. Türkiye Kupası'na çeyrek finalde veda. Şampiyonlar Ligi ön elemesinin geçilememesi. Elde kalan Uefa hedefi. Ligde köprünün altından çok sular belki ama Uefa. Perşembe akşamı herşey belli olacak.

Hiç yorum yok: