22 Şubat 2009 Pazar

26 yıl ...

Derbide Espanyol bir kez daha Barcelona'ya çelme takmayı başardı. Kral kupasında zorla da olsa Espanyol'u geçmeyi başaran Barcelona bu kez bunu başaramadı ve Nou Camp'ta lig mücadelesine rakibine 26 yıl sonunda bir kez daha mağlup oldu. Derbi her zaman stresli geçer buna bir de hakemin ateşe gaz dökme eğilimi eklenince iyice çığrından çıkan bir maç izledik. Yerde yatan oyuncuya prim tanımalar, Espanyol oyuncularına kırmızı çıkarmamak için ekstra çabası sinir bozucuydu izlediğim bölümlerde. Özellikle uzatmaları onca sakatlık vs varken oyun sıklıkla dururken sadece 3 dakika gösterip onu bile oynatmadan maçı bitirmesi enteresandı. Lige heyecan gelsin diye böyle ince kıyımlara girmeye gerek yok sanırım.

Maç içinde Keita'nın kırmızısı da gelince Iniesta'nın yokluğunda ortasahası aksayan evsahibinin işi iyice çıkmaza girdi, maçı tam anlamıyla zaten seyredemedik sağolsun NTVSpor dönüşümlü yayın yaparak iki maçın da keyfinin içine etti, hiç bir zevk alamadım maçlardan birinden birini tercih etseler yada hiç değilse birini NTV'ye kaydırsalar daha şık olurdu zannımca. Lütfen bunu bir daha yapmasınlar birinden birini seçsinler yada diğer maçı E2'ye bile atabilirler ama bu iyi bir çözüm değil.

İkinci yarı Espanyolun golü geldi, hemen ardından Barcelona çevirir diye beklerken Valdes'in klasik saçmasapan hatalarından biri geldi. Eski Barcelona'lı Dela Pena bu ikramı reddetmeyip değerlendirince durum iyice çıkmaza girdi. Valdes de yeni sözleşmesinde 8 milyon Euro istiyordu ki bu geceden sonra o parayı acilen unutsun. Sonrasında gelen Barça golü sadece sonuçsuz baskı veren yüklenme dakikalarının başlangıcı oldu. Guardiola'da Gudi değişikliğinde hatalıydı, ortasahaya adam koymak güzel ama bu Gudi olunca iş değişiyor takım o andan itibaren 9 kişiye düştü. Henry'i çıkarmak bi nebze de olsa anlaşılır ama Eto'o'nun çıkması büyük bir gaf oldu. Messi'de iki haftadır sessiz sedasız oynuyor ondaki düşüklüğün de takımı etkilediği bir gerçek. Sakatlanan Abidal tam sekiz hafta forma giyemeyecek ki yükselen form grafiğinde ortasaha'da büyük bir eksiklik yaratacak.

Lige istenildiği gibi bir heyecan geldi sonunda iki haftada kaybedilen 5 puan ve Ramos'la doludizgin gelen bir Real Madrid var.

Haftaya enteresan bir tablo olarak Barcelona Madrid'e ziyarete giderken başkent ekibi Real'de Barcelona'ya gidecek. Haftaya rakip takımları destekleme zamanı. Real'lilerin Atletico'yu Barça'lıların Espanyol'u desteklediği bir hafta her zaman denk gelmez.

Hiç yorum yok: