12 Kasım 2008 Çarşamba

Madrid'de sular ısınıyor

Dün gece oynanan Kral kupası 4. tur maçlarında kupa tarihinin en büyük süprizi gerçekleşti. Real Madrid 3.ligte mücadele eden ( 2B olarak geçer en alt profesyonel lig ) Real Union'a elenerek taraftarın ve Madrid medyasının isyanına sebep oldu. İlk maçta 3-2 yenildiklerinde herkes ( ki buna Union oyuncuları da dahil ) Santiago Bernabeu'da farklı galip gelip yola devam edeceklerini düşünüyordu ama olmadı. Kendi evinde 3. Lig takımından maçta 3 gol yiyince taraftarın da büyük tepkisini çektiler. Míchel Salgado, Cannavaro, Metzelder, Marcelo, Gago'nun bir arada oynadığı her maçta Real Madrid maçı kazanmak için neredeyse en az dört gol atmak zorunda kalıyor, inanılmaz derecede pozisyon veriyorlar rakiplerine ve illa ki birkaçı golle sonuçlanıyor. Lig maçında Malaga'ya karşı Hiquan'in süper performansıyla sonuca gitmişlerdi ama dün Raul 3 gol atmasına rağmen bu sefer tek başına yetemedi. Dün Dudek'in iyi denebilecek oyununa rağmen bu sonuç geldi. Yalnız kesin olan birşey var ki Real Madrid maçlarında maçı izleyen herkes mutlaka gole doyuyor.

Tabi bu sonuç başkent ekibi için krize doğru büyük bir adım demek. Marca'ya göre maç sonunda statta durum toplantısı yapılmış ki bu Schuster için jilet kenarında yürümeye başladığının göstergesi. Hafta sonu Valladolid maçında alınacak ters bir sonuç Schuster'i bir anda kapının önüne koyabilir. Tabi bu takımın defansının iki senedir neden böyle olduğu, yaz dönemi boyunca Ronaldo peşinde koşulacağına neden savunmaya takviye yapılmadığını hatta transfer edilen Garay'ın neden bir seneliğine verildiğinin de konuşulması lazım ama tabi her kötü sonucun ilk etkileri kenar yönetimde gözüküyor. Schuster'i hafta sonu zor bir sınav bekliyor olacak.
Real Madrid: Dudek; Míchel Salgado, Cannavaro (Javi García, m.46), Metzelder, Marcelo; Gago, Sneijder, Van der Vaart; Drenthe (Bueno, m.60), Saviola (Higuaín, m.80) y Raúl.
Real Unión: Eduard; Larraínzar, Berruet, Iglesias, Gurrutxaga; Manu García, Behobide, Salcedo (Juan, m.62), Seguro (Eneko Romo, m.53), Aitor; y Abasolo (Goikoetxea, m.73).
.
0-1, m.14: Abasolo.
1-1, m.36: Raúl.
1-2, m.49: Salcedo.
2-2, m.51: Raúl.
3-2, m. 68: Bueno
4-2, m.86: Raúl
4-3, m.89: Eneko Romo

3 yorum:

Alfredo dedi ki...

kendi evlerindeki maçları bile zorla kazanıyolar.bumudur gerçek real??

Cenky dedi ki...

iker'in kötü günü demişsin chackie ama kalede dudek vardı, zaten aşağıda vermişsin.

Telif Hakkı dedi ki...

evet bizim forumda iker'le alakalı bir yazı yazarken el alışkanlığıyla buraya da iker demişim :)

editledim sağolasın..