14 Kasım 2008 Cuma

Ayıp


Fortis kupasında bugün Kayseri ile oynanan maçta tribündeydik. Açıkcası meşale'nin ve stadın boş olacağını biliyorduk zaten, genelde zor günlerde taraftar takıma sahip çıkmaması ne yazık ki bilinen bir durum da bugün statta olan o protesto saçmalığı neyin nesiydi buna anlam vermek zor. Hafta sonunda derbi mücadelesini kaybetti diye taraftar tavır koymuş takıma yeni açık bomboştu, gelen taraftarlara da orada amigo kıvamındaki kişiler alkışlamayacaksınız, oturun vb şeyleri dikte etmeye çalışıyordu. Takım sahaya çıkınca tribünlerde sadece sessizlik hakimdi ve yaklaşık on dakika sessiz protesto yapıldı ki bu bana göre protesto değil bu takımı baltalamak, bunun benim literatürümde başka bir anlamı yok. Her takım zor günler geçirebilir, kötü maçlar yaşayabilir ama takımına desteği çekmek, yalnız bırakmak ?? Sonrasında ise Metin Oktay, Alpaslan Dikmen tezahüratı vs ile tribün kendine oynadı maç boyunca, takımı ateşleyecek arkalarında olduğunu hissettirecek tek bir tezahürat yapmadan, tabi takım da bu durumdan oldukça etkilendi. Sahaya çıkan genç oyuncuların bu tip birşeyden nasıl etkilenecekleri malum ki maç boyu Ferdi, Aydın yokları oynadılar, elleri ayakları birbirine dolandı maç boyu, keza diğerlerinin de top oynamak adına ne kadar zorlandıkları da ortadaydı. Rakip Kayseri, kendi evindesin ve kendi oyuncuna tavır yaparak onu zora sokmak ne kadar doğru bir davranış bilemiyorum. Ama bu yapılanın benim nezdimde sadece ayıp olduğunu söyleyebilirim.

Maç keyifsizdi, tabi böyle gergin başlayan bir maçta fazlasını da beklememek lazım, hakem ilk yarı penaltıyı vermedi ( bu sene penaltı attık mı? ) sonrasında Kayseri'nin yararlanamadığı çok pozisyon oldu. Özellikle Kadıköy'de show yapan Aghahowa bu maçta inanılmaz goller kaçırdı, sonrasında tribünden bize ofsayt gibi gözüken bir pozisyonda Galatasaray golü buldu, sonrasında Ragıp ve Sabri show vardı, kavga neden çıktı bilememekle birlikte olayın aktörleri Sabri ve Ragıp olunca çok da konu gerekmedi aşikar. Olan sadece maç bitiminde takımı tribüne götürmeye çalışan Arda'nın çabasına oldu.

1 yorum:

Comertsk dedi ki...

Aynı çakallar 4 gün sonra ki İstanbul Belediye maçında da hortladılar yeni üstte.Fakat hayatımda ilk kez ASY ye geldiğim için onları pek sallamadım ama bizim tribünden deli gibi tezahürat eden bi ben vardım galiba:))