24 Kasım 2008 Pazartesi

La Liga'da 12.Haftanın ardından


İspanya Ligi ile uzun zamandır düzgün bir post atamıyordum bloga.12.hafta geride kalmışken son durumlara göz atalım. İlk önce Real'den başlamak gerekir. 2 Juve yenilgisi, ligde alınan Valladolid yenilgisi ve Kral Kupası'nda Real Union'a elenilmesi-Üstüne kazanılan maçlarda dahi iyi oyun ortaya konulmamaması Schuster'i bir anda topun ağzına getirdi. Ligde 17 gol yemiş Real Madrid. Geçen sene Zamora ödülünü alan Casillas için güzel bir sezon değil. Rakiplerinden Barca ve Sevilla'nın yediği toplam gol sayısını ağlarında görmüş Real. Bu hafta Huelva önünde çokta kolay olmayan ama sonuçta alınan 1-0'lık galibiyet Schuster'e nefes aldırdı. Calderon'da oyuncuları gaza getirmek için 5 maçın kazanılması halinde 120 bin euro prim vereceğini açıkladı. Geriye 4 maç kaldı. Bu kadar eleştirilmesine rağmen Real ligde Barca'nın sadece 3 puan gerisinde ve 2.sırada bulunuyor.

Üst üste 9 maçtır kazanan Barca bugün kendi evinde Getafe ile 1-1 berabere kaldı. Messi, bu maçta kadroda yoktu. Eksikliği ciddi biçimde etkiliyor Barca'yı. Ligde oldukça zorlu bir fikstüre giriyorlar. Sevilla deplasmanı ve Nou Camp'ta Valencia-Real Madrid karşılaşmaları var.Atletico'yu sene başında çok övdük ama alıştığımız görüntüler izlettirmeye devam ediyorlar bize. Şampiyonlar Ligi'nde iyi gitseler bile ligde aptalca puan kayıpları gelmeye devam ediyor. Bugün Numancia karşılaşmasının son dakikasında yedikleri golle 3 puanı bıraktılar. Ligde 6.sıradalar.


Atletico,konusunda yanıldık ama kadrosuna güvendiğim bir diğer takım Betis ciddi bir toparlanma sürecine girmiş gözüküyor. Ligde ilk galibiyeti 7.hafta almışlardı ondan sonra oynadıkları 4 lig maçından 3 galibiyet çıkardılar. İspanya Ligi'nde her an her sonuç çıkabilir orta sıralar ve alt sıralar arası puan farkı nerdeyse yok denecek kadar az olduğu,1-2 maçta tüm dengeler değişebildiği için ama bu şekilde ilerleyeceklerini düşünüyorum. 2 senedir yaşadıkları kötü günleri bu sene unutabilirler.Önümüzdeki haftalarda çok güzel maçlar bizi bekliyor İspanya'da.

Hiç yorum yok: